Grixx Optimum Wireless Charger
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Grixx Optimum Wireless Charger

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Niet te dik, niet te dun
  • Goed anti-slip
  • Laden met maximaal 10 Watt

THE BAD

  • Logo had iets minder opzichtig mogen zijn

Er zijn tegenwoordig heel wat draadloze laders op de markt. Vandaag bekijken we de Grixx Optimum Wireless Charger. Een Qi lader met een vermogen tot 10 Watt. Meer dan wat een Apple iPhone nodig heeft.

Tot 10 Watt Wireless Charging

Hoewel Nokia al jarenlang draadloze laders ondersteunde met haar smartphones, zijn Apple, Samsung, Huawei en vele andere merken inmiddels ook om. Daarbij ondersteunt Apple vooralsnog maximaal 7,5 Watt waar sommige Androids tot 15 Watt ondersteunen. Met 10 Watt is deze Grixx in staat om Apple smartphones op maximaal vermogen op te laden. Sommige Androids laden met 2/3 van het maximale vermogen op.

Met hoeveel watt de lader kan opladen, hangt af van de USB lader die je er aan koppelt. Die is niet standaard meegeleverd door Grixx. Die lader bepaalt wel wat het vermogen is waarmee kan worden geladen. Wanneer je een 1,5 ampère USB lader gebruikt zit je op de minimale 5 Watt wireless charging.

Grixx Optimum Wireless Charger met de Huawei Mate20 Pro

Een 1,5 ampère USB lader levert op 5 volt in de praktijk 7,5 Watt aan stroom af waarvan dus 5 watt effectief naar je smartphone gaat. Dat is een verlies van 33,3% op de stroom wanneer je draadloos gaat laden. Dat wil zeggen, de laadpad bevat ook nog een LED die een klein beetje spanning vraagt. Dit klinkt misschien heftig, maar is eigenlijk compleet normaal voor een Qi lader. Grixx blijft dus keurig binnen de marge.

Unboxing

In de verpakking van de Grixx Optimum Wireless Charger vinden we de lader zelf en een micro-USB kabel. De USB lader moet je zelf voor zorgen. Dat kan prima de lader zijn die je bij jouw telefoon kreeg meegeleverd. Hij moet wel minimaal 5V 1,5 ampère leveren.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/602010156950598/

Design

Qua design mag het Grixx logo wat kleiner / onopvallender zoals andere merken dit ook doen. Echt negatief ben ik er echter niet over. Handig is ook de siliconen ring. Zeker wanneer de smartphone trilt, blijft deze aardig goed op haar plek liggen. En dat is precies wat we willen. Ook aan de onderkant komen we nog siliconen pootjes tegen.

Qua dikte is de Grixx Optimum Wireless Charger niet heel bijzonder. We hebben nog net iets slankere modellen gezien, maar vooral ook heel veel dikkere modellen. Dit kan er gewoon prima mee door.

Wel vinden we de keuze voor een micro-USB aansluiting een beetje raar. Het gros van de draadloze smartphones wordt inmiddels geleverd met USB-C lader (-sorry iPhone gebruikers). Nu is USB-C een stukje duurder, maar dan was het misschien ook niet erg geweest om geen USB-C kabel mee te leveren.

Grixx Optimum Wireless Charger

Conclusie: Grixx Optimum Wireless Charger

De Grixx Optimum Wireless Charger levert meer stroom dan de iPhone gebruiker nodig heeft. Voor de Android gebruikers is het een beetje toestel afhankelijk en zien we sinds kort toestellen die echt wel wat meer watts kunnen verwerken. Toch is 10 Watt ook voor hen al een heel mooie laadsnelheid. Zeker op het prijspunt waarvoor deze draadloze lader in de winkel ligt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.