Ewent Smart Charger EW1312 EW1314
Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Review: Ewent Smart Charger EW1312 en EW1314

Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Smart IC
  • Voldoende vermogen voor het gros van de smartphones

THE BAD

  • Het mooie plastic beschadigd al in de verpakking. Deze laders hou je niet lang mooi, mocht dat belangrijk voor je zijn

Het Nederlandse Ewent heeft twee nieuwe smart chargers uitgebracht. Een 2-poorts lader met een maximale capaciteit van 16 Watt/3.2 Ampère en een 4-poorts lader met een maximale capaciteit van 27 Watt/5.4 ampère.

Unboxing

Qua unboxing zijn deze laders niet heel spannend. Er zit een stukje documentatie in (over de veiligheid van het product) en de lader zelf. Meer hadden we ook niet verwacht.

Design

Qua design heeft Ewent voor hoogglans zwart gekozen. Het gebruikte plastic blijkt in de praktijk behoorlijk zacht. Hierdoor zitten er al wat kleine beschadigingetjes op het plastic wanneer de laders uit de verpakking komen. Bij de 2-poorts zien we zelfs een vale achterkant door de wrijving tussen de blister verpakking en het plastic. Ewent had hier hardere plastics moeten gebruiken, moeten kiezen voor een gematteerde afwerking of een anti-krasvliesje moeten gebruiken. Dit is net even jammer.

Specs Ewent EW1312 2-poorts USB lader

De Ewent EW1312 is een USB lader met twee USB poorten. Beide USB poorten zijn voorzien van Smart IC. De beschikbare 3.2 Ampère wordt door de Smart IC chips keurig verspreid over maximaal twee aangesloten apparaten. Overspanningsbeveiliging is daarbij ook aanwezig.

Specs Ewent EW1314 4-poorts USB lader

De Ewent EW1314 beschikt niet over twee, maar over vier USB laadpoorten. Hier ligt het totale vermogen op 5.4 Ampère. Ook hier is het een Smart IC die de stroomverdeling regelt voor de aangesloten gadgets. Ook hier is beveiliging tegen overspanning aanwezig op de lader. Wanneer een accu vol is, stopt de stroomtoevoer naar dat appparaat.

Gebruikservaring

Voor beide laders kunnen we stellen dat ze de laadstromen leveren die ze beloven. De USB poorten zitten bovendien ver genoeg van elkaar. Hierdoor kun je met gemak de USB kabels naast elkaar inprikken.

Kijken we naar de smartphones die momenteel in de markt zijn, zien we laadstromen gevraagd worden tot 40 Watt door één enkel apparaat. Bijvoorbeeld de Huawei P30 Pro. Beide laders kunnen deze niet bedienen omdat ze simpelweg blijven steken bij 16 of 27 Watt. Die toptoestellen worden dus op ongeveer halve snelheid geladen.  Voor de grote meute smartphones (200 tot 400 euro) zitten deze laders wel aardig aan de max van wat ze qua stroom kunnen ontvangen. Daar kun je dus stellen dat ze wel op volle snelheid zullen opladen.

Conclusie

Tsjah, het design is dus niet heel handig. Of de verpakking. Kies zelf maar welke je de schuld geeft van de beschadigingetjes die we zien. neemt niet weg dat de laders zelf echt prima zijn. Prima qua specs en handig qua formaat.

Beschikbaarheid

Beide USB laders liggen nu in de winkel. Ewent geeft twee jaar garantie.

Ewent Smart Charger kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.