Review: Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870)

Eminent AB7870 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Qua handige tools voor je MacBook of je Android, hebben we hier weer een leuke. Met de Nederlandse Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870) kun je vanuit een USB-C poort een 4K TV of monitor als tweede display gebruiken.

Unboxing

In het doosje van de Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870) vinden we geen verrassingen. Wat documentatie die je eigenlijk links mag laten liggen en natuurlijk de adapter zelf. Meer hadden we niet verwacht, meer hebben we niet nodig.

Design

Het ontwerp van de Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870) is zeer strak. De plug en de converter zijn van aluminium gemaakt. Qua kleur zit het dichtbij het ‘Space Grey’ van Apple. Ook de afwerking van het snoertje is echt netjes met versteviging bij de plug en de converter. Eigenlijk precies zoals we het graag bij dit soort producten zien.

Performance

De Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870) biedt ondersteuning voor HDMI 2.0. Daarnaast is er HDCP 1.3 ondersteuning voor het weergeven van beveiligde content. Bij Netflix gaat dit super, bij het streamen van content van Ziggo via macOS ook, maar Ziggo via Android weer niet. Dat heeft te maken met Ziggo. Ziggo lijkt onder Android HDCP niet te zien, dus niet te willen streamen. Dit ligt aan Ziggo en zien we bij al dit soort producten fout gaan. Jammer.

De HDMI output is indrukwekkend. Op ons 4K testdisplay, kunnen we tot 60Hz uitsturen. Daarmee is deze converter dus ook geschikt voor het spelen van games via, bijvoorbeeld, je smartphone.

Conclusie: Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870)

De Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870) doet precies wat hij moet doen, 4K beelden weergeven op maximaal 60 frames per seconde. Met deze adapter is het mogelijk om laptops en Androids met het grote gemak aan een scherm met een HDMI kabel te koppelen. De bouwkwaliteit laat ook niets te wensen over en is gewoon dik in orde. Vijf sterren dus.

Eminent AB7870 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi ontwerp
  • Stevig materiaalgebruik
  • 4K op 60Hz
  • HDCP 1.3 ondersteuning

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events