GadgetGear.nl

Review: Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter met 5 sterren.

The Good
  • Mooi ontwerp
  • Stevig materiaalgebruik
  • 4K op 60Hz
  • HDCP 1.3 ondersteuning

The Bad

Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Qua handige tools voor je MacBook of je Android, hebben we hier weer een leuke. Met de Nederlandse Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870) kun je vanuit een USB-C poort een 4K TV of monitor als tweede display gebruiken.

Unboxing

In het doosje van de Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870) vinden we geen verrassingen. Wat documentatie die je eigenlijk links mag laten liggen en natuurlijk de adapter zelf. Meer hadden we niet verwacht, meer hebben we niet nodig.

Design

Het ontwerp van de Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870) is zeer strak. De plug en de converter zijn van aluminium gemaakt. Qua kleur zit het dichtbij het ‘Space Grey’ van Apple. Ook de afwerking van het snoertje is echt netjes met versteviging bij de plug en de converter. Eigenlijk precies zoals we het graag bij dit soort producten zien.

Performance

De Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870) biedt ondersteuning voor HDMI 2.0. Daarnaast is er HDCP 1.3 ondersteuning voor het weergeven van beveiligde content. Bij Netflix gaat dit super, bij het streamen van content van Ziggo via macOS ook, maar Ziggo via Android weer niet. Dat heeft te maken met Ziggo. Ziggo lijkt onder Android HDCP niet te zien, dus niet te willen streamen. Dit ligt aan Ziggo en zien we bij al dit soort producten fout gaan. Jammer.

De HDMI output is indrukwekkend. Op ons 4K testdisplay, kunnen we tot 60Hz uitsturen. Daarmee is deze converter dus ook geschikt voor het spelen van games via, bijvoorbeeld, je smartphone.

Conclusie: Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870)

De Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter (AB7870) doet precies wat hij moet doen, 4K beelden weergeven op maximaal 60 frames per seconde. Met deze adapter is het mogelijk om laptops en Androids met het grote gemak aan een scherm met een HDMI kabel te koppelen. De bouwkwaliteit laat ook niets te wensen over en is gewoon dik in orde. Vijf sterren dus.

Eminent USB Type-C to HDMI 4K Converter kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten