Review: Anker PowerCore II Slim 1000 Powerbank

Anker PowerCore II Slim 10000 Powerbank

Met de Anker PowerCore II Slim 1000 introduceerde Anker een compacte powerbank met maar liefst 10.000 mAh aan accucapaciteit. Voldoende om zelfs de grote Huawei P30 Pro en Huawei Mate20 Pro smartphones ruim tweemaal op te laden. Of aan Apple iPhone XS MAX zelfs ruim drie keer.

Unboxing

In de verpakking van de Anker PowerCore II Slim 1000 vinden we niet alleen de powerbank. Je krijgt ook een micro-USB kabel meegeleverd, wat documentatie en een reistasje. Zo houw je de powerbank netjes wanneer je deze onderin je rugzak knalt. Qua formaat is deze powerbank eigenlijk net iets te bulky om in de broekzak van een spijkerbroek te steken (wanneer je smartphone daar ook al in zit).

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/273316583576187/

Design

Qua design is de Anker PowerCore II Slim 1000 een heel strakke powerbank, zoals we eigenlijk gewend zijn van Anker. Leuk detail is de blauwe USB aansluiting. De status LED’s zijn ook blauw. Het zijn er vier. De onderkant is helemaal gemaakt van siliconen rubber. Zo glijdt de powerbank niet zo snel van tafel. Handig! De behuizing ‘lijkt’ van een zeer stavige plastics gemaakt. Ik gok op ABS. Hoe dan ook, bij een valtest zagen we geen schade aan de powerbank.

Laadprestaties

Anker levert geen netstroom lader mee, dus de snelheid waarmee de powerbank wordt opgeladen, bepaal je toch echt zelf. Als je een QuickCharge lader hebt, kun je de Anker PowerCore II Slim 1000 in zo’n 4 uur opgeladen hebben. Anders kan het gemakkelijk tot 10 uur duren (worst case scenario).

Wanneer ik de Anker PowerCore II Slim 1000 gebruik om mijn Huawei smartphones te laden, merk ik dat ik deze gemakkelijk twee keer kan opladen. Ze hebben een 4.200 mAh accu. In totaal praten we dan over het onttrekken van 8.400mAh aan stroom van deze 10.000 mAh accu. We hebben dan zo’n 1.600mAh over. Goed voor ruim een derde lading, maar in de praktijk komen we niet verder dan nog eens 20% laden. De totale capaciteit kan toch goed 10.000mAh zijn, maar dan praten we over een stukje energieverlies. De status LED’s kosten stroom net als andere elektronica in deze powerbank. Hoe dan ook, de prestaties zijn zeer goed.

Ook qua laadsnelheid heeft de Anker PowerCore II Slim 1000 aardig wat te bieden. Er is ondersteuning voor 3 ampère over 5-6 Volt, 2 ampère over 6-9 Volt en 1.5 ampère over 9-12 Volt. Hij kan dus met maximaal 18 Watt laden. Dat is ongeveer de helft van wat de Huawei SuperCharge lader levert op netstroom. Netjes. Voor gebruik in combinatie met laptops zal deze powerbank door de bank genomen, net iets te weinig stroom leveren. Daarvoor heeft Anker andere oplossingen in haar assortiment.

Conclusie: Anker PowerCore II Slim 1000

De Anker PowerCore II Slim 1000 is verre van goedkoop voor een powerbank met 10.000mAh capaciteit. Maar de bouwkwaliteit is super en Anker heeft een enorm sterke reputatie als het gaat om de kwaliteit van de door haar gebruikte accu’s. Ze durft zelfs 18 maanden garantie te geven.

Anker PowerCore II Slim 1000 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • 10.000mAh
  • Laden met maximaal 18 Watt
  • Mooi compact
  • Goed anti-slip
  • Stevige behuizing

THE BAD

  • Nog niet klaar voor USB-C

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anker PowerCore II Slim 1000 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl