Logo GadgetGear.nl
LG Colour Transparent LED Film
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Iedereen een Ziggo Dome met de transparante LED film van LG

Het lijkt erop dat we gebouwen als de Ziggo Dome meer gaan zien in het straatbeeld. Hoewel het bouwen van dergelijke enorme videoschermen nu nog een enorm karwij is, heeft LG er iets slims op bedacht.

Het Koreaanse bedrijf komt namelijk met een transparante LED film. Deze wordt aangebracht op glazen panelen en zet deze om in doorzichtige kleuren displays. Door de transparantie kun je nog gewoon door de panelen heen kijken (27% van het licht wordt tegengehouden). De LED’s kunnen 1,7 miljoen kleuren weergeven met een helderheid van 1.000cd/m2. Bovendien kan het worden toegepast met een curve van maximaal 1.100R bollend. Een UV coating moet garanderen dat de kleuren blijven zoals ze zijn.

LG Colour Transparent LED Film

Het aansturen van de animaties kan via speciale signage apparatuur, maar daar is ook een bekendere oplossing voor. Uiteindelijk betreft het ook hier gewoon een display dat met WebOS aangestuurd kan worden. WebOS is het besturingssysteem dat we kennen van de LG Smart TV’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.