Gerucht: Xbox One zonder optische drive gaat €229 kosten

Xbox One kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Als we de geruchten mogen geloven, komt hij er toch echt aan; de Xbox One zonder optische drive. Daarmee een stukje goedkoper te produceren, maar voornamelijk de mokerslag voor used games.

De nieuwe All Digital uitvoering van de Xbox One zou volgens WinFuture op 7 mei in de schappen moeten liggen. Om de console interessanter te maken, zou Microsoft op dag 1 worden gebundeld met Minecraft, Sea of Thieves en Forza Horizon 3. In de verpakking zou ook een enkele, witte controller zitten.

Het ontwerp van de Xbox One All Digital zou geleend zijn van de Xbox One S. De console zou €229 gaan kosten, wat een zeer lage introductieprijs is. Zeker in combinatie met de drie games.

De introductie is belangrijk voor Microsoft. Niet alleen wordt de productie van de console goedkoper, maar ook de distributie van games valt grotendeels weg. De visie lijkt dat GameMania, NedGame en andere gamestores in de toekomst alleen nog maar download codes verkopen en dat Microsoft af raakt van de markt van de used games. Die hebben voor gamers wel en restwaarde, maar Microsoft en de aangesloten gamestudio’s verdienen geen stuiver aan een gebruikte game.

Sone probeerde eerder iets vergelijkbaars met de introductie van de PSP Go. Winkeliers lieten de handheld massaal links liggen, wat het einde van de PSP inluidde. Toen werden er nog beduidend minder online verkopen verricht dan vandaag de dag is.

Xbox One kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events