Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: Facebook werkt aan alternatief voor Siri / Google Assistant / Alexa

Het lijkt erop dat Facebook een nieuwkomer gaat worden in de strijd om de favoriete virtuele assistent. Op dit moment zijn Google Assistant en Alexa dominant, maar Facebook zou maar zo eens de grote nummer drie kunnen worden.

Mogelijk zou de virtuele assistent in eerste instantie gaan samenwerken met de Facebook Portal. Een slimme display speaker van Facebook die dit jaar mogelijk al de verkoop in gaat. Gebruikers zouden met het commando Hey Portal opdrachten kunnen doorgeven aan de slimme assistent.

Het is niet de eerste keer dat deze geruchten gaan. Enkele jaren geleden was Facebook volop bezig om ‘M’ te ontwikkelen. Begin 2018 werd deze ontwikkeling stopgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.