Review: The House with a Clock in its Walls (Blu-Ray)

The House with a Clock in its Walls kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Wanneer we een film met Jack Black kijken, verwachten we natuurlijk een partij onzin, maar de acteur heeft al jaren een sterke focus op films geschikt voor jonge kijkers. Na twee keer gespeeld te hebben in de Goosebumps films is The House with a Clock in it’s Walls de derde Halloween film voor kinderen vanaf 9 jaar en hun ouders 😊

Ik geef toe, ik ging compleet blanco in deze film. Ik kreeg hem aangeboden, zag Black Jack op de cover en heb ja gezegd zonder de trailer gezien te hebben. Ik verwachtte een soort humoristische Harry Potter en vooral iets dat misschien meer voor volwassenen zou zijn.

In The House with a Clock in it’s Walls draait het allemaal om Lewis Barnavelt. Deze jongen (gespeeld door Owen Voccaro die nu al 9 rollen op zijn naam heeft) heeft zijn ouders verloren. Zijn oom, Jonathan Barnevelt (Jack Black) moet zich over de jongen ontfermen. Dit doet hij samen met zijn buurvrouw Florence Zimmerman (Cate Blanchet). Wat Lewis bij aankomst nog niet weet, is dat zijn oom en buurvrouw heksen zijn. Nouja, zijn oom is een ‘warlock’. Een mannelijke heks.

Op school worstelt Lewis al snel. Doordat hij met een pilotenbril op loopt, is hij al snel de sufferd waar niemand echt op zit te wachten. Op één kind na. Een kind met duidelijke problemen. Wanneer Lewis ontdekt dat ook hij magische krachten heeft, probeert hij zijn ‘vriendje’ te overtuigen. Per ongeluk wekt hij zijn oom’s grootste vijand tot leven en op dat moment wordt de film al snel een stuk spannender.

Extra’s

Filmdistributeur eOne steekt doorgaans niet super veel tijd in het toevoegen van extra’s bij haar films. Maar wanneer eOne dit wel doet, doet de distributeur het goed. The House with a Clock in it’s Walls is afgeladen met extra’s die ook gewoon enorm leuk zijn om te kijken… mits je een beetje Engels spreekt. In de extra’s die wij hebben bekeken ontbrak de ondertiteling helaas.

Conclusie: The House with a Clock in it’s Walls

Qua gevoel sluit The House with a Clock in it’s Walls prima aan bij de Goosebumps films die we de laatste jaren hebben langs zien komen. Voor kinderen zeker eng, voor ouders minimaal een beetje spookey. Veel grappen en grollen, maar ook thema’s die spelen bij kinderen zoals familie, vriendschap en verlies. Eigenlijk gewoon een heel goede film dus.

The House with a Clock in its Walls kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Fijne humor
  • Geschikt voor kinderen, maar ook voor ouders heerlijk om te kijken
  • Goed acteerwerk
  • Prima verhaal

THE BAD

  • Geen ondertitels bij de extra's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events