Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: SanDisk Extreme microSDXC UHS-I 128GB

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Presteert beter dan gespecificeerd op de verpakking

THE BAD

Er is een nieuwe serie SanDisk Extreme kaarten op de markt met een leessnelheid tot 160MB per seconde en een schrijfsnelheid tot 90MB per seconde. Wij mochten deze nieuwe microSDXC kaart aan de tand voelen.

Unboxing

Het uitpakken van het kaartje was niet bijzonder genoeg om er een filmpje van te maken. Maar… je krijgt wel degelijk heel wat van WD. Niet alleen een microSD adapter, maar ook een licentie voor een jaar lang gebruik van RescuePRO. Met die software kun je verwijderde bestanden terughalen.

Design

Qua design is de SanDisk Extreme microSDXC UHS-I 128GB een typische Extreme kaart. De rand boven is rood zoals we van SanDisk gewend zijn en de onderkant is goudkleurig.

Prestaties

Het gaat natuurlijk allemaal om de prestaties van het kaartje. En ja, de kaart presteert weer een stuk boven de specificatie van SanDisk. Iets dat lang de standaard was bij SanDisk, maar tegenwoordig niet altijd meer wordt behaald.

SanDisk beloofde een leessnelheid van 160MB per seconde, maar we krijgen 169,1MB per seconde. Een mooie winst. De schrijfsnelheid zou op 90MB per seconde moeten liggen, maar hier klokken we 98,62MB per seconde. Let wel, SanDisk meet dit met aaneengesloten bewerkingen en dat doen wij dus ook.

Kijken we naar het schrijven en lezen van kleinere bestanden, dan zien we een iets lagere performance, maar nog steeds hele degelijke prestaties van de chipset en geheugenchips.

Conclusie: SanDisk Extreme microSDXC UHS-I 128GB

We hebben een geheugenkaart uit de toplijn van SanDisk getest en dat zien we terug. Zowel op lezen als schrijven, presteert de SanDisk Extreme microSDXC UHS-I 128GB boven verwachting. Een stuk boven verwachting. Zelfs bij langdurige tests houdt het kaartje haar prestaties vast en dat is zeker bij 4K opnamen erg fijn. Een aanrader dus.

SanDisk Extreme microSDXC UHS-I 128GB kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.