Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Anker Soundcore Space NC Bluetooth koptelefoon met 4 sterren.

The Good
  • Active Noise Cancellation
  • Swipen op de oorschelp
  • Prijs-kwaliteit
  • Opvouwbaar
The Bad
  • Noise Cancellation niet 100%
  • Niet geschikt voor flaporen

Anker Soundcore Space NC Bluetooth koptelefoon kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Anker Soundcore ken je wellicht al via hun powerbanks, telefoonaccessoires of bluetooth audio oplossingen. GadgetGear mocht eerder al aan de slag met een waterdichte bluetooth speaker. Vandaag reviewen we de Anker Soundcore Space NC Bluetooth koptelefoon.

Anker heeft al eerder prima Bluetooth koptelefoons geleverd, maar nooit over-ear modellen. Daarnaast valt dit model extra op door de mogelijkheid om je nummerkeuze te besturen door een een simpele swipe en bevat de headset ANC (Active Noise Cancelation). Hoe deze opties in de praktijk werken, dat testen we in deze review.

Unboxing

Het unboxen van de Anker Soundcore Space NC Bluetooth koptelefoon kwam met de nodige ‘oehs!’ en ‘ahs!’ Ten eerste is de verpakking mega strak. Je opent een klepje en hij vouwt geheel uit om direct een sneakpeak te hebben van de inhoud. Bij het openen zien we dat de koptelefoon prachtig zit opgeborgen in een mooi doosje met rits. We openen de doos en de headset zit helemaal tot klein opgevouwen weggestopt, waarbij ik dacht “die krijg ik er nooit meer zo terug in.” Nou, dat valt enorm mee. Deze headset is enorm makkelijk in te klappen en neemt zeer weinig ruimte in! Verder zit er in de doos de gebruiksaanwijzing, een usb kabeltje om te laden en een jack om een bedraadde verbinding te creëren ipv bluetooth.

Looks

De Space ziet er niet zo spacy uit als je tegenwoordig ziet bij de gaming headsets. Prima, want knipperlichtjes etc dat hoeft van mij niet. Wat ik wel eens heb gezien bij over-ears is dat er lichtjes knipperen die je in het verkeer weer een beetje beter zichtbaar maken in het donker. Dat zou ik eigenlijk alle fabrikanten wel kunnen aanraden. Tegenwoordig worden ze heel veel in het verkeer gebruikt en vooral wanneer er Noise Cancellation op zit, dan is een beetje extra zichtbaarheid nooit mis. Goed, de looks! Hij ziet er strak uit, de koptelefoon. Voelt mat, de zilveren schelp met met de zwarte lederachtige band en oorschelpt die weer mooi zwart afsteekt tegen het zilver.

Feels

Hij zit heerlijk. Maar, ik moet wel bekennen dat als je grotere flappies hebt dan ik. Dat ze wellicht iets te strak om het oor zitten. Bij mij -en ik heb flinke units- voelde het zoals mijn vriend Ace Ventura zou zeggen “like a glove!” Vooral in de afgelopen winterperiode was het eerlijk om warme oren te hebben danzij de overear. Hij klemt niet te hard, voelt goed. Heb je em in de rust stand, (om je nek) dan klemt hij wel een beetje te veel maar dit is alleen wanneer je hem dus niet gebruikt.

 

ANC

Active Noise Cancellation (ik ga dit nu afkorten, anders blijf ik spelfouten maken) klinkt heel tof, maar het heeft wat nadelen. Voordeel op de fiets is, dat de ruis van de wind wordt geminimaliseerd. Minus 75%, das een hoop. Niet 100%, vooral als ik in de polder fiets met flinke jetsers van windstoten, dan hoor ik het nog een beetje. In de stad is het prima. Let wel op dat je response op verkeer ook afneemt met 75%, want je merkt nu pas hoeveel je eigenlijk op geluid doet. ANC betekent dat je een keuze hebt. Er zit een knopje aan de zijkant dus je kunt zelf bepalen hoe je deelneemt aan het verkeer. Ga je bijvoorbeeld hardlopen met deze koptelefoon, dat kan prima. Maar zet dan niet ANC aan, want je dreunen van je voetstappen knallen door in je oor. Wil je ergens even lekker ongestoord een review schrijven (zoals nu) dan zit ik hem zeker aan. Hoor je even niets meer om je heen.

Swipe

Gaaf man, Swipen voor een volgend nummer. Had ik nog niet eerder gezien als schijnt het na research niet uniek te zijn. Aan de zijkant (rechterkant) van de oorschelp bevindt zich een zwart vlak met wat pijltjes. Als je swiped naar rechts, speelt het volgende nummer af. Naar links is vorige en een simpele push is pause en play. Werkt prima en is ideaal als je op de fiets zit. Je hoeft dus niet te pielen met een klein bedieningsmeganisme, maar je kunt op de tast even swipen. Dit is niet heel nauwkeurig nodig, dus werkt prima. Tussen pause en play zitten zeker twee tot drie seconden. Dat is even wennen, je denkt dat je niet goed gedrukt hebt, maar het werkt dus wel.

Audio

De geluidskwaliteit van deze hoofdtelefoon is zeker fatsoenlijk. In de afgelopen week heb ik de Soundcore Space NC getest met mijn gebruikelijke gang van zaken. Streaming van audiobooks, mp3 vanaf mijn telefoon. Muse, Cypress Hill, Tenacious D en Maroon 5. Flink divers en alles naar tevredenheid. Het middenbereik en hoge tonen zijn luid en duidelijk. De spraak is mooi, de bas vind ik matig. Zeker als je het vergelijkt met andere over-ear modellen zoals de Sandberg die ik thuis heb, is het minimaal en niet in te stellen.

Conclusie

de Soundcore Space NC-hoofdtelefoon is een enorm betaalbare headset met een paar gave opties. Swipen, ANC, opvouwbaar, mooi design. Momenteel voor 95.- bij Bolleke te bestellen (zie linkje bovenaan) en dat maakt deze headset niet heel goedkoop, maar wel goedkoper en beter dan de concurrenten in het middensegment. Ze dragen en zitten heel comfortabel en de levensduur van de batterij , zelfs in draadloos en ANC-modi, is uitzonderlijk lang. Het natuurlijke en passieve lawaai isoleren werkt als een trein. Het bijzondere lawaai zoals wind krijg je er met ANC niet helemaal uit. Het vermogen van de hoofdtelefoon is mooi goed, behalve de bas die een flinke boost had mogen krijgen. De hoofdtelefoon heeft vanuit Anker Soundcore een garantie van 18 maanden.

 

Anker Soundcore Space NC Bluetooth koptelefoon kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.