GadgetGear.nl

Nvidia stopt ondersteuning voor 3D gaming

Speel jij nog games in 3D op je PC? Dan zit het er per 2020 toch echt op. Nouja, je krijgt nu al geen feature updates meer voor jouw mooie Nvidia Geforce 3D Vision bril.

In april is Nvidia van plan om Game Ready versie 418 te publiceren. Met deze versie van de gaming software van Nvidia lijkt het bedrijf de bezem door de kast te halen. Dit begint met het einde van de ondersteuning voor haar Geforce 3D Vision actieve 3D brillen. Die kon je gebruiken in combinatie met een 120Hz display om echt in 3D te gamen. Zoals vroeger ook mogelijk was op de PlayStation 3.

Daarnaast gooit Nvidia ook de ondersteuning voor haar mobiele Kepler GPU’s eruit. Dit zijn GPU’s die Nvidia voor notebooks ontwikkelde en eindigen doorgaans op de letter A, M of MX. Een complete lijst kun je hier vinden.

Wil je nog ondersteuning voor de hardware, moet je dus niet upgraden naar de nieuwe Game Ready software. Nvidia zal de oude versie van de software nog tot 2020 voorzien van beveiligingspatches. Daarna zit het er definitief op.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten