GadgetGear.nl

NRK: Nokia’s lekken persoonsgegevens naar China

Nokia heeft kennelijk een oepsie gedaan bij de release van de mooie Nokia 7.1. HMD, het Chinees-Finse merk achter de naam blijkt persoonsgegevens van gebruikers naar China te lekken.

Het nieuws komt naar voren via de Noorse nationale omroep NRK. De zender concludeerde na eigen onderzoek dat de toestellen verschillende gegevens doorsturen naar China. Zo krijg ‘iemand’ in China het telefoonnummer, het serienummer en de locatie van de smartphone binnen. Iemand die bij een server van China Telecom kan.

Iedere keer dat de Nokia 7.1 wordt aangezet of aan gaat vanuit stand-by verstuurt hij (op kosten van de databundel van de gebruiker) dit pakketje dat naar China Telecom. China Telecom is eigendom van de Chinese Staat.

De Noorse ombudsman vraagt zich af wat de juridische basis is om deze uitwisseling plaats te laten vinden. Ook hint hij dat de Europese autoriteiten het voorval wellicht moeten onderzoeken omdat het mogelijk ook bij gebruikers in andere EU landen plaatsvindt.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten