Netgear introduceert Nighthawk router met WiFi 6 aan

Netgear Nighthawk Tri-band AX12-Stream RAX200 Router

Voor gamers telt vooral een lage ping en bij voorkeur een hoge bandbreedte. Combineer je snelle gaming WiFi netwerk met smart home apparaten en een van die twee argumenten komt in de knel. Met de nieuwe Netgear Nighthawk Tri-band AX12-Stream RAX200 zou dit geen probleem mogen zijn.

De nieuwe Netgear Nighthawk Tri-band AX12-Stream RAX200 combineert drie WiFi banden en heeft een totale bandbreedte van 10,8Gp per seconde beschikbaar. Door gebruik te maken van WiFi 6, is de router beter in staat om Smart Home devices te herkennen en een andere prioriteit in het netwerk toe te delen. Immers is het minder relevant wanneer jouw Signify Hue lamp een halve seconde later aan gaat, dan wanneer jouw headshot mist omdat je een lag hebt van een tiende seconde.

Netgear Nighthawk Tri-band AX12-Stream RAX200 Router

Om de snelheid hoog te houden, bevat deze Netgear Nighthawk Tri-band AX12-Stream RAX200 router een quadcore processor waarbij de vier cores op 1.8GHz draaien. Hierdoor worden de 8 5GHz en 4 2.4GHz streams zo snel mogelijk verwerkt.

Door de enorme bandbreedte, zijn netwerken op basis van de Netgear Nighthawk Tri-band AX12-Stream RAX200 ook voorbereid op zwaarder mediagebruik. Met de toename van 4K schermen en streams alsmede de komst van de eerste generatie 8K TV’s, zal die bandbreedte de komende jaren hard nodig zijn. Apparaten die 160MHz verbindingen accepteren mogen zelfs een individuele bandbreedte van 1Gp per seconde verwachten.

Tenslotte heeft de Netgear Nighthawk Tri-band AX12-Stream RAX200 nog een bonus voor gamers die bedraad aangesloten zijn. Je krijgt niet alleen 5 gigabit poorten, maar ook een poort die tot 2.5Gb aan snelheid kan leveren. Ook ideaal voor NAS gebruikers.

Beschikbaarheid

Wat dit monster in Nederland gaat kosten is nog onbekend. In de VS krijgt hij een prijskaartje van $599 mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.