Het lijkt erop dat Disney’s streaming plannen grootser zijn dan gepland. Volgens annonieme bronnen, zou Disney haar streamingdienst Disney+ willen testen in Nederland alvorens live te gaan in de VS.

Of het om slechts een test gaat of ook een echt aanbod voor consumenten is niet bekend. Dit laatste zou wel logisch zijn om alle facetten van de dienst te testen op een doelgroep die niet al te groot is. Disney is van plan de dienst eind dit jaar echt te lanceren.

Met Disney+ hoopt het entertainmentbedrijf een vuist te kunnen maken tegen Netflix. Een groot deel van de Disney content is daar al teruggetrokken. De laatste jaren wist Disney bovendien veel studio’s op te kopen en zo haar portfolio films en series flink op te poetsen.

Het begon jaren geleden al met de overname van Pixar en later ook Lucas Film. Zo kreeg Disney Star Wars in handen. Weer enkele jaren later werd het grote Marvel opgekocht waarmee zo ongeveer de helft van alle bekende superhelden in Disney’s handen kwam. De laatste aankoop was FOX waarbij het de rechten verwierf op onder anderen The Simpsons.

De geruchten zijn afkomstig van The Information.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.