Het hallencomplex van de Utrechtse Jaarbeurs was dit weekend afgeladen met bezoekers uit het hele land (en verder). Dat had niets te maken met Carnaval, maar alles met de E-bike Xperience 2019.

Overweeg je om een E-bike te kopen, werk je in een rijwielhandel? Of ben je soms een E-bike fabrikant? Misschien ben je gewoon gek van de laatste fietstrends? Ieder geval ben ik je dan tegengekomen bij de Jaarbeurshallen afgelopen dagen. Vrijdag 1 maart tot en met vandaag 17:00 was het een drukte van jewelste tijdens de E-bike Xperience 2019.

E-bike is de verzamelnaam voor alle elektrisch aangedreven of ondersteunende fietsen. Het aanbod is enorm en groeit met de populariteit van de e-bike mee. Waar je tien jaar geleden nog dacht dat enkel de senioren van het land gebruik maakte van de elektrische fiets, is iedereen tegenwoordig zowat electric.

Tijdens de beursdagen zag ik de allernieuwste modellen, technieken, de beste fietsen maar vooral ook heel veel antwoorden. Want waar moet je precies op letten? En wat maakt de ene fiets nu meer geschikt dan de ander? Wat is het verschil tussen een trapkrachtsensor en een rotatiesensor? Moet een batterij vooral onzichtbaar zijn, of is het fijn dat hij zichtbaar en uitneembaar is? Hoe is het nu om op zo’n speed pedelec te zitten en 45 km/uur te rijden? Om al die vragen over e-bikes te beantwoorden was begin maart 2019 de E-bike Xperience.

Daar vind ik het grootste aanbod e-bikes bij elkaar van de merken zoals Stromer, Votani, Giant, Qwic, Specialized, Peper, Voquebike, Victoria, Riesenmuller, trek, Haibike, Shimano, Multicycle, Amity, Gocycle, RadPower bikes, Bafang, Besv en nog veel, veel meer.

Fietsen kon je live testen op een enorm indoor parcours waar veel gebruik van gemaakt werd. Ook zag ik veel innovatie op het gebied van design. Zo werden batterijen onopvallend verwerkt in het frame en kwam RadPower Bikes goed uit de verf met hun RadWagon een familie fiets waar je achterop twee kinderen (of volwassenen) kan vervoeren tot 150 kilo. Ook was er van alles qua toebehoren te vinden zoals gave helmen, prettige zadels en beveiliging voor je E-bike.

Een entreekaart voor E-bike Xperience gaf ook gratis toegang tot de Fiets en Wandelbeurs en Bike MOTION Benelux, welke eerlijkheidshalve voor verschillende redenen hebben overgeslagen. Laten we zeggen dat er voldoende moois te zien bij de Ebike Xperience, waarom zou je dan gaan wandelen 😉 Kijk voor meer informatie op www.ebikexperience.nl.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.