Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: Dit wordt de Honor 20

Na de Honor 10 mogen we binnenkort een nieuw vlaggenschip van Honor verwachtend, de Honor 20. Een smartphone die volgt op de release van de high-end Honor View20.

Honor zou opnieuw gebruik maken van de HiSilicon Kirin 980 chipset. Dit is niet echt verrassend gezien deze 7nm chipset niet alleen de meest energiezuinige, maar ook de snelste is van moederbedrijf Huawei. Er zou een uitvoering met 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte komen en een uitvoering met 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Ook zou deze smartphone worden voorzien van een 6,1 inch groot AMOLED display.

Hoewel afbeeldingen nog niet zijn gelekt (daarom zie je de Honor 10 nog even boven dit artikel), liggen de specificaties wel op straat. Zo zou de Honor 20 van dezelfde 48 megapixel camera gebruik maken als in de Honor View20. Daarnaast zou de smartphone van een 20 megapixel en 8 megapixel camera achterop worden voorzien.

Qua software zou deze smartphone draaien op Android Pie en Honor’s Magic UI. Magic UI lijkt een afsplitsing te zijn van Huawei’s Emotion UI ofwel EMUI. Door deze afsplitsing krijgt Honor meer mogelijkheden om zichzelf te onderscheiden van haar moeder. Ook Gaming+ zou aanwezig zijn. Die software moet de prestaties van het toestel flink boosten wanneer je een game gaat spelen.

De Honor 20 zou in mei gepresenteerd worden. Grofweg 6 weken nadat Huawei haar Huawei P30 presenteert. Deze specs zijn afkomstig van Weibo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.