Hoewel het in de VS blijft rommelen tussen Huawei en de overheid, is het Verenigd Koninkrijk duidelijk; er is geen vuiltje aan de lucht. Daarmee staan de twee Engelstalige landen lijnrecht tegenover elkaar.

De Verenigde Staten klagen al een tijdje over vermeende spionagemogelijkheden vanuit de mobiele netwerkapparatuur van Huawei. Hierdoor komt het merk nauwelijks de markt binnen. Bovendien overweegt de VS om zelfstandig een 5G netwerk te bouwen om zo niet afhankelijk te zijn van apparatuur uit China. Echter heeft de VS vooralsnog geen concreet bewijs op tafel gelegd om haar argumenten te ondersteunen aldus Ciaran Martin, hoofd National Cyber Security Centre (NCSC). En dat is een enorme opsteker voor het Chinese merk.

Op dit moment zijn verschillende landen bezig om te investeren in 5G netwerken. Huawei is één van de grote spelers op 5G apparatuur en kan in deze periode veel geld verdienen. De discussie over de staatsveiligheid vanuit de VS komt het bedrijf dus niet goed uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.