Japan is natuurlijk het land bij uitstek voor gadgets. En daar gooien ze minstens net zoveel gadgets weg als dat wij doen. Met al deze e-Waste wilt de regering nu iets bijzonders doen. Omsmelten in Olympisch goud.

Tokyo zal in 2020 de Olympische Spelen hosten evenals de Paralympische Spelen. Consumenten en bedrijven in het land zijn hiervoor massaal oude gadgets aan het inzamelen. Het idee is om de enorme berg e-waste om te zetten in Olympische medailles.

Dit kan doordat gadgets veel edelmetalen bevatten. Binnen het recycling proces kunnen deze gescheiden worden van overige deeltjes en een mooie bestemming krijgen. Bovendien motiveert het hele plan tot het inzamelen van de vele oude telefoontjes en andere gadgets die in huishoudens rustig liggen te vergaan.

Afgelopen juni wist de overheid al 2.700 kilo brons uit gadgets te halen. De totale hoeveelheid die nodig is voor alle bronzen medailles. In oktober telde de overheid al 4.100 kilo zilver, wat glijk is aan 85.4% van de benodigde hoeveelheid. De hoeveelheid goud ligt op 30.3 kilo en dat is 93,7% van wat er nodig is. Dus 2020 halen ze wel. Deze zomer zal Japan de vormgeving van de medailles presenteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.