GadgetGear.nl
Samsung eUFS geheugen

Samsung plaatst 1TB opslagruimte op één chip

Als het om smartphones gaat, blijft het formaat een belangrijke factor in de waardering van het toestel. Hoe meer chips, hoe meer ruimte je nodig hebt. En toch hunkeren we naar meer opslag op het apparaat zelf. Met de nieuwste generatie geheugenchips maakt Samsung een enorme sprong.

Samsung wist al 512GB opslagruimte op één chip te plaatsen. Maar met de nieuwste eUFS chips gaat het merk verdubbelen. 1TB opslagruimte op één chip. eUFS staat overigens voor Embedded Universal Flash Storage. Samsung introduceerde UFS enige tijd geleden om sneller geheugen mogelijk te maken. De e staat voor dat deze chips specifiek zijn gemaakt voor gebruik in andere apparaten. De chips zijn dan ook sneller dan menig SD kaart zou toelaten.

De eUFS chips zijn gestapelde geheugenchips. Een techniek die sterk lijkt op de 3D NAND technologie die Samsung regelmatig laat zien in SSD’s. Deze chips bevatten 16 lagen van 512MB.

De kans is groot dat de nieuwe geheugentechnologie al te vinden is in de nieuwe Galaxy S10 series. Op het gebied van opslagruimte loopt Android al tijden vooruit op Apple. Waarbij opslagruimte op Android doorgaans niet alleen vele malen goedkoper is, maar ook vele malen sneller. Opvallend omdat Apple voor geheugenchips afnemer is van Samsung.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten