Review: Ace Combat 7: Skies Unknown

Ace Combat 7 Skies Unknown cover

Het duurde vijf jaar, maar Bandai Namco is terug met misschien wel de flightsimulator voor alles dat vliegt… met kanonnen en bommen… en zonder al teveel verhaal.

Ace Combat heeft een aantal keer geprobeerd een realistische wereld neer te zetten. Dit ging aardig, maar voor nu lijkt het erop dat de makers toch weer leunen op een verzonnen wereld. Een wereld met verzonnen landen die een verzonnen oorlog met elkaar voeren. Met Trigger die daar als hoofdpersoon min of meer in moet navigeren.

Maar wees niet al te bang voor een meeslepend en episch verhaal. Eerlijk gezegd heb ik er nauwelijks iets van meegekregen. Het verhaal komt in flarden en lijkt kant nog wal te raken.

Gelukkig bevat Ace Combat 7: Skies Unknown veel missies om uit te voeren en veel mooie ‘kisten’ om in te vliegen. Hoe je vliegt mag je ook zelf weten. Wil je een realistische bediening of meer een arcade beleving. Ace Combat levert de vliegstijl die jouw voorkeur heeft.

Tijdens de game ga je veel missies uitvoeren. Van het escorteren van vriendelijke eenheden tot missies waarbij je stealth moet vliegen of gewoon keiharde dogfights moet uitvoeren. De kisten waarmee je de strijd aan gaat, de wapens die je aan boord neemt. Hoe verder je komt, hoe meer je te kiezen krijgt.

De lengte van de missies kan enorm variëren. Er zijn missies die in vijf tot tien minuten te spelen zijn, maar 20 tot 25 minuten komt ook voor. Het is vaak lastig vooraf te voorspellen hoe lang je bezig zal zijn met een missie. Gelukkig zijn er checkpoints. Maak je een fout, hoef je niet de hele missie opnieuw uit te voeren. Maar… deze checkpoints liggen soms wel heel ver uit elkaar.

Online merk ik dat ik na een uurtje of twee vliegen nog niets te zeggen heb. De spelers online zijn erg sterk en schieten me moeiteloos neer. Player matching staat dus op ‘uitdagend’. Het is mogelijk zowel een team deathmatch te vliegen of een free for all. Dat laatste is meer een last man standing. Meer variatie dan dat is er helaas niet. Ergens zou ik wel behoefte hebben aan een sterke co-op partner.

Voor PSVR spelers is er goed nieuws. Ace Combat 7: Skies Unknown bevat VR missies. Dus je kunt lekker met de bril op vliegen. Ik heb echter de Xbox One versie getest, dus ik kan niets over de VR missies vertellen.

Conclusie: Ace Combat 7: Skies Unknown

De nieuwe Ace Combat 7: Skies Unknown levert een warrig en karig verhaal, maar daar gaat het niet om. De gameplay van deze actiegame is erg lekker en voelt toch nog aardig realistisch. Bovendien is het heerlijk om met een snelle kist tientallen tegenstanders uit de lucht te knallen. Kan het beter? Ja. Qua verhaal, maar zeker ook online.

Ace Combat 7 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Fantastische kisten om mee te vliegen
  • Veel interessante wapens
  • Goede maps
  • Mooie omgevingen

THE BAD

  • Stortend karig uitgewerkt verhaal
  • Online is matig uitgewerkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ace Combat 7 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com