GadgetGear.nl
TikTok logo

Populaire TikTok app beboet om kinderdata

TikTok is onder de jeugd een enorm populaire app. Met TikTok kunnen gemakkelijk videoclipjes worden opgenomen. Maar die populariteit heeft een keerzijde. Het bedrijf verzamelt enorme hoeveelheden persoonsgegevens van kinderen, zonder toestemming van ouders.

In de VS is TikTok (voorheen Musical.ly) zwaar beboet. In totaal moet het bedrijf een som van $5,7 miljoen dollar betalen aan het Amerikaanse FTC (Federal Trade Commission). In de VS moeten app bouwers hiervoor toestemming vragen aan de ouders van kinderen jonger dan 13 jaar. Dit is niet (altijd) gebeurd.

Vanaf nu moet de app duidelijk toestemming vragen aan ouders wanneer de gebruiker jonger is dan 13 jaar. Bovendien moet TikTok alle video’s van kinderen onder de 13 verwijderen. TikTok kent wereldwijd 800 miljoen gebruiker en is sinds 2017 in Chinese handen. Het Chinese bedrijf ByteDance legde in 2017 1 miljard dollar op tafel voor de overname.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten