GadgetGear.nl

Nikola komt met twee elektrische vrachtwagens

Ze worden eerst gepresenteerd in de VS, maar vrachtwagenbouwer Nikola hoopt ze volgend jaar ook in Europa de weg op te mogen sturen; de Nikola Two en Nikola Tre. Twee volledig elektrische vrachtwagens die de concurrentie met Tesla aan gaan.

De Nikola Tre vrachtwagens van Nikola hebben, net als Europese trucks, geen grote neus. Hierdoor mogen ze in Europa langere vracht vervoeren. Nikola produceert al een tijdje trucks op basis van waterstof. Deze nieuwe generaties worden met zowel waterstof als all-electric aangeboden. Daarbij worden de trucks met 500kWh, 750kWh en 1mWh aangeboden. Enorme capaciteiten die vervoer over lange afstanden mogelijk moeten maken. Toch geeft de vrachtwagenbouwer wel aan dat truckers vooral profijt zullen hebben bij het verkeer binnen steden en vervoer van grote objecten die niet al te zwaar zijn.

De twee vrachtwagens worden half april onthuld op een eigen event in de VS.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten