MWC: Sony Xperia 1 tikt de €1.000 net niet aan

Sony heeft vandaag een opvallend nieuw vlaggenschip gepresenteerd. Met de Xperia 1 (Sony lijkt opnieuw te gaan tellen) tikt Sony net niet de €1.000 aan. Maar dan krijg je wel iets bijzonders.

Zo is de Sony Xperia 1 de eerste 4K OLED smartphone met een 21:9 CinemaWide display. Deze naamgeving komt voort uit bioscoopfilms die allemaal in 21:9 worden afgemonteerd. Daarom zie je op jouw breedbeeld display toch vaak nog zwarte balken onder en boven een film. Niet alleen films zien er dan beter uit, maar ook multitasking wordt een stuk comfortabeler. Daarnaast moeten Dolby Atmos speakers zorgen voor een goed geluid.

Sony Xperia 1

Sony voegt ook haar nieuwe X1 for mobile engine toe aan de hardware van de Xperia smartphone. Hierdoor worden alle beelden, waaronder streams, uitgebreid in kleur, contrast en helderheid. Het toestel biedt ondersteuning voor 10-bit kleuren.

Sony heeft ook de camera een flinke upgrade gegeven. Je krijgt nu drie lenzen. Een standaard 26mm lens, een 52mm telelens en een 16mm groothoek. Het gaat hierbij om Sony Alpha camera’s. Ook krijgt de Xperia 1 een Bionz X beeldprocessor mee die Eye AF mogelijk maakt. Zo zou de object tracking flink verbeteren.

Sony Mobile heeft met CineAlta samengewerkt om de filmervaring te verbeteren. Zo is het onder anderen mogelijk om standaard op 21:9 4K te filmen met 24 frames per seconde.

Verder is het belangrijk om te weten dat de Sony Xperia 1 draait op de Qualcomm Snapdragon 855 chipset in combinatie met 6GB werkgeheugen. Je krijgt 128GB opslagruimte en de mogelijkheid een micro-SD kaart te plaatsen. De accu meet 3.300 mAh en de hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt.

De Sony Xperia 1 ligt in de lente in de winkel voor €945.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram