GadgetGear.nl

MWC: Opvouwbaar en 5G, dit is de Mate X van Huawei

Na Royole en Samsung, heeft ook Huawei nu haar opvouwbare 5G smartphone gepresenteerd. Het nieuwe Android toestel krijgt de naam Mate X mee en markeert een compleet nieuwe lijn van vlaggenschip smartphones.

Normaal kondigt Huawei nieuwe Mate toestellen in het najaar aan. Die bevatten dan de nieuwste HiSilicon chipset. De eerstvolgende grote presentatie op de planning was dan ook de P serie. De P30 zou de nieuwe Leica cameratechnologie moeten introduceren. Maar met de Mate X kan Huawei niet wachten tot het najaar. Samsung gaat de massamarkt op met haar Galaxy Fold. Huawei zal buiten Azië voorlopig het enige alternatief zijn. Bovendien vouwen beide smartphones een andere kant op en dat kan een sterke troef worden voor Huawei.

Met de Mate X, start dus het gevecht om de markt voor opvouwbare smartphones. Bovendien vullen deze smartphones het verschil tussen tablets en smartphones in. Wat we vroeger ook wel de ‘phablet’ noemden.

Huawei rust de Huawei Mate X uit met een flexibel OLED display. Dit wordt omgevouwen met behulp van haar Falcon Wing scharnier. Net als Samsung, heeft ook Huawei veel tijd en aandacht geschonken aan de ontwikkeling van een goed scharnier om het display zo te vouwen dat het lang meegaat.

Het toestel is voorzien van een 4.500mAh accu. De grootste tot nu toe in een Huawei Android vlaggenschip. Daarnaast heeft Huawei de Balong 5000 7nm 5G chipset ontwikkeld. Hiermee moet dit ook de snelste Huawei smartphone op 5G zijn. Dit maakt ons ook nieuwsgierig of we deze chipset terug gaan zien in de P30 series die Huawei in maart in Parijs gaat presenteren.

De prestaties van de Balong 5000 chipset lijken overigens zeer positief te zijn. Huawei claimt dat je een 1GB video in drie seconden kunt downloaden met deze chipset. Daarom introduceert Huawei ook de Huawei 5G CPE Pro. Een 5G modem om woningen aan te sluiten op snel internet via 5G. Ook maakt het toestel al gebruik van WiFi 6, wat ideaal is voor smart home gebruikers. Op die manier kunnen veel IoT apparaten worden verbonden zonder de snelheid van het netwerk omlaag te brengen.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten