GadgetGear.nl

MWC: Dit is de LG G8 ThinQ met TOF camera

Even leek het erop dat een gaatje in het display de trend van 2019 zou worden op het MWC, maar het is iets anders. Het is de TOF camera. De camera die 3D beelden kan vastleggen.

Samsung presenteerde er al groots over tijdens de onthulling van de Samsung Galaxy S20 afgelopen week. Tijdens het MWC nam Honor nog eens de tijd om te laten weten dat hun View20 al lang in de schappen ligt en ook een TOF camera bevat. Ook de LG G8 sluit nu aan in het rijtje smartphones met een TOF camera.

Maar wat is een TOF camera?

TOF staat voor time-of-flight. De tijd die licht er voor nodig heeft om te reizen tussen wat je fotografeert en de beeldsensor die dit vastlegt. En ja, dat is heel snel. Maar toch kan deze fractie van een seconde het verschil betekenen tussen een scherpe en een onscherpe foto.

Een TOF camera maakt gebruik van een wolk met laserpuntjes die worden geprojecteert. Deze worden meteen uitgelezen door de sensor waardoor een accuraat 3D model ontstaat. Ook bij weinig of geen licht. Hierdoor vult de camera alleen nog maar kleuren en contrasten in op de foto die wordt genomen. Het is dus een soort laser autofocus op steroïden.

Bijkomend voordeel van een TOF camera is dat deze veel nauwkeuriger is in de herkenning van objecten. Dit levert een betere AI ervaring op met smartphones, maar ook nauwkeuriger identificatie. De technologie die LG in de LG G8 plaatst is afkomstig van het Duitse Infineon.

De Z-Camera!?

Maar LG gaat verder. LG combineert voorop het toestel een TOF camera met een Z camera. Hierdoor kan LG de vingerafdrukherkenning overslaan en direct overgaan op handpalm herkenning. De vorm van de handpalm, maar ook de locatie van aderen is relatief uniek en kunnen worden gemeten als alternatief. Het toestel is dus te unlocken door de hand even voor de camera te houden. De Z camera is dan ook een infraroodcamera die weer dingen ziet die de TOF camera niet kan zien.

Veiliger in de auto

Het leuke is nu dat je als bestuurder veiliger in de auto zit. Want met handgebaren kun je de smartphone bedienen zonder dat je deze hoeft aan te raken. Oké, misschien is het vooral veiliger wanneer de politie kijkt of je niet stiekem hands-on aan het bellen bent 😉.

Foto’s

De camera’s zijn altijd belangrijk geweest voor LG. Met de LG G7 waren ze al één van de eersten die twee verschillende camera’s leverden waar je tussen kon schakelen. En we ervaarden voor het eerst cinema stijl opnamefuncties.

Met de LG G8 Thinq heeft LG de beeldsensor vergroot naar 1,22μm (ongeveer 10 procent groter dan in de LG V40ThinQ). Hierdoor valt meer licht op de camera en kan gemakkelijker worden scherpgesteld. Ook de portraid stand kan nu worden toegepast tijdens het filmen voor mooie onscherpte effecten.

En verder

De beelden terugkijken doe je op een 6,1 inch FullVision OLED display. Ook krijg je weer de sterke quad DAC en de boombox functies. Het toestel loopt op de nieuwe Qualcomm Snapdragon 855 chipset en bevat een 3.350mAh accu. Wil je het iets groter, dan verschijnt er nog een G8s ThinQ met een 6,2 inch display en een 3.550 accu.

kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten