MWC: 1TB microSD en MicroSD Express gelanceerd

Tijdens het MWC is er veel aandacht voor de microSD kaart. Zowel Micron als SanDisk presenteerden een microSD kaart met 1TB opslagruimte. Daarnaast kondigde de SD Association de nieuwe Express standaard aan met een theoretische snelheid van 985MB per seconde!

1TB MicroSDXC kaarten

De grootste MicroSD kaart tot nu toe telde 512GB opslagruimte. Maandag lieten zowel Micron als SanDisk weten met 1TB varianten op de markt te komen. Deze vallen nog onder de MicroSDXC standaard. Die van SanDisk krijgt meteen UHS-3 ondersteuning mee en heeft een Video Class 30. De verwachte prijzen van deze kaartjes liggen op 50 dollarcent per GB ofwel zo’n $500 per kaartje. SanDisk legt haar kaartje in april in de schappen.

microSDXC Express

Met de nieuwe MicroSDXC Express standaard, worden kaarten vooral sneller. Dat wil zeggen, in theorie laat de standaard het ook toe tot 128TB aan data op te slaan. Maar zo ver zijn we nog lang niet.

De MicroSD Express standaard is vooral ontwikkeld voor slow-motion, 8K en 360-graden video’s. De standaard leent haar interface deels van de PCIe standaard voor PC’s en krijgt daarmee ontzettend veel meer bandbreedte. Die bandbreedte kan oplopen tot zo’n 985MB per seconde en daarmee komt het vooral neer op de snelheid van de controller en de geheugenchips op de kaart.

De hoge bandbreedte heeft nog een groot voordeel voor mobiele gebruikers. Hoe sneller deze kaarten hun data kunnen verwerken, hoe sneller ze geen stroom meer nodig hebben. Snellere kaarten zijn in theorie dus energiezuiniger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.