GadgetGear.nl

Dyson legt schadeclaim neer bij de EU

Bij Dyson hebben ze nooit een stofzuigerzak gebruikt. En dat wordt nu de kern van een schadeclaim die Dyson bij de EU neerlegt. Het bedrijf hoopt 150.000.000 pond te ontvangen.

De EU zou Dyson jarenlang hebben benadeeld. Deze benadeling komt door de manier waarop zuigkracht binnen de EU wordt getest. Fabrikanten van stofzuigers met een stofzak, mogen de zuigkracht vermelden die ze meten met een lege zak. Op dat moment is de airflow door de zak optimaal. Die airflow neemt af naarmate de zak zich vult met stof.

Dyson produceert al vele jaren stofzuigers zonder zak. Door geen zak te gebruiken, blijft de zuigkracht constant. Hierdoor blijft de zuigkracht bij Dyson gelijk waar deze bij andere fabrikanten afneemt. Hierdoor is het verschil in zuigkracht groter dan op verpakkingen wordt weergegeven.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten