Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit zit allemaal in het nieuwe Chrome en ChromeOS

Er komt een enorme Chrome en Chrome OS update aan. Een update met verbeterde ondersteuning voor Android functies, maar ook toetsenborden. Ja, mediaknoppen worden eindelijk bruikbaar.

Komende maand gaat Google een enorme update voor Chrome en ChromeOS uitleveren. Met de update krijgt het OS veel nieuwe functies die het besturingssysteem een stuk comfortabeler gaan maken. De Chrome updates komen ook beschikbaar voor Chrome op Windows 10 en macOS.

Multimediaknoppen

Heb je een fancy toetsenbord met multimediaknoppen, dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat je daar niets aan hebt in de Chrome browser. Dit gaat veranderen. Met update 73 wordt de ondersteuning voor Multimedia knoppen toegevoegd aan het systeem.

Google Assistant

Google Assistant zal vanaf update 72 dieper in ChromeOS worden geïntegreerd. Zo kom je voice control tegen in het zoekveld van het besturingssysteem. Net als bij Android apparaten.

Video’s kijken

Een andere nieuwe feature is picture-in-picture modus. Wanneer je films en series kijkt, is het ook mogelijk om andere apps te gebruiken onder ChromeOS. De video zal in een klein venster verder spelen.

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk in de nieuwe versie van ChromeOS. Dit kom onder anderen terug in de netwerk manager. Deze wordt in een soort sandbox geplaatst. Zo kunnen hackers niet zo ver komen. Ook zal het OS niet meer toegankelijk zijn via de USB poorten wanneer het apparaat is vergrendeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.