Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Moto G7 series van Motorola

Motorola heeft vanmiddag de nieuwe Moto G7 series gepresenteerd. De basis is de Moto G7 waar omheen een aantal varianten worden geïntroduceerd. Opvallend, de G7 volgt later dan alle afgeleide modellen. In ieder geval voor Nederland.

Wat opvalt is dat Motorola nog steeds een langere SIM-tray heeft. Je kunt dus twee SIM-kaarten en een miroSD kaart kunnen plaatsen. Binnen IT-omgevingen kunnen apps ook op de microSD worden gezet.

Moto Experience

Opvallend is dat Motorola niet met Android One gaat stunten op de G7 series. Voor deze serie gaat Motorola toch Moto UI over Android heen gieten. Daarmee krijg je ieder kwartaal een veiligheidsupdate in plaats van maandelijks. Alle G7 toestellen krijgen 1 grote Android update en twee jaar beveiligingsupdates. In de doos draaien ze op Android 9.

Leuk binnen de UI is dat je een rolling screenshot kunt maken. Zo kun je bij WhatsApp het hele gesprek in een screenshot zetten in plaats van alleen het deel dat je zelf ziet. Met twee keer schudden gaat de zaklamp aan en met twee keer een polsrol start je de camera. Met vier keer trouwens de selfie camera.

De camera bevat AI waarbij de camera je helpt om interessantere foto’s te maken. Daarnaast kunnen fotografie liefhebbers gebruik maken van de mogelijkheid om in RAW te fotograferen.

Motorola lijkt een deal te hebben dat ook RAW-foto’s onbeperkt opgeslagen mogen worden op Google Foto’s. Dit geld voor alle Moto devices en deze deal duurt 2 jaar.

Moto G7 Play

De Moto G7 Play wordt het budget toestel uit de serie. Voor 149,99 krijg je zo al een G7 toestel. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 632 chipset en is daarmee 100% sneller dan de moto G6 Play.

Het display van de Moto G7 Play meet 5,7 inch en is 720P HD+ in een 19:9 beeldverhouding. De accuduur zou op 40 uur moeten liggen. Een vingerafgdrukscanner is aanwezig. Je krijgt 2GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

Moto G7 Power

Met 55 uur accuduur krijg je met de Moto G7 Power een smartphone met een wel heel dikke accu. Bovendien is hij in 15 minuten genoeg geladen voor 8 uur gebruik. De Moto G7 Power gaat 209,99 euro kosten.

De Moto G7 Power lijkt niet alleen een G7 Play met een steviger accu te zijn. Ook hier de Qualcomm Snapdragon 632 chipset. Het display meet nu 6,2 inch, maar is nog steeds 720p HD+.

De camera van de Moto G7 Power krijgt een 12 megapixel beeldsensor mee met een formaat van 1,25um. De selfie camera meet 8 megapixels. Ook hier is de vingerafdrukscanner aanwezig. Het toestel komt met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Moto G7

De Moto G7 krijgt eveneens een 12 megapixel camera achterop. Het display meet, net als bij de G7 Power, 6,2 inch. Maar nu is het een Full HD+ Max Vision u-design display mee.

De Moto G7 draait op dezelfde Qualcomm Snapdragon 632 chipset als de voorgaande drie modellen. Hier zit wel TurboPower Charging bij van 27 Watt. De Moto G7 gaat 249,99 euro kosten. Het toestel komt met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Moto G7 Plus

Bij de G6 was de Plus uitvoering de hardloper in Nederland. Motorola verwacht hetzelfde van de Moto G7 Plus. Dit model krijgt een 16 megapixel camera mee met optische beeldstabilisatie.

Het display meet 6,2 inch met een druppel inkeping voor de selfie camera. Het display is een Full HD+ Max Vision display met stereo speakers er om heen. De speakers zijn Dolby Atmos getuned.

De Qualcomm Snapdragon 636 in deze smartphone, maakt het de snelste uit de series en daarmee de krachtigste G series tot nu toe.

De accu heeft een capaciteit van 3.000mAh. Hij wordt geladen met een stevige 27 Watt adapter. Opvallend is dat het een USB-C naar USB-C adapter is. Dat zien we nog niet zoveel. Het toestel komt met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Beschikbaarheid

De Moto G7 zelf verschijnt pas in maart. De overige toestellen komen half februari.

Moto G7 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.