GadgetGear.nl
TomTom Go 6200

Bing Maps gaat TomTom data gebruiken

Goed nieuws voor TomTom. Nadat het Nederlandse navigatiebedrijf een aantal belangrijke deals met automerken verloor, lijkt het nu een grote deal met Microsoft te hebben binnengehaald.

Met de komst van Google Maps en Bing Maps kiest de consument steeds vaker de eigen smartphone om mee te navigeren. Bovendien neemt de car sharing markt toe en ook daar is ‘een TomTom’ steeds minder interessant. Nu TomTom de leidende leverancier van navigatiedata voor Bing Maps wordt, is dat een enorme opsteker voor het bedrijf. Bovendien zou Bing Maps hiermee een belangrijke troef in handen kunnen hebben om de strijd van Google Maps te winnen.

Overigens is de samenwerking niet helemaal nieuw. TomTom en Microsoft gingen in 2016 voor het eerst met elkaar in zee.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten