Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: SuperTof!

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Veel leuke activiteiten
  • Ook zeer geschikt voor 1 a 2 kinderen

THE BAD

  • Het boek mag nog 'sneller' hanteerbaar worden

Als jonge ouders kennen we allemaal het probleem. De kids zijn prima rustig te krijgen met een tablet of een Nintendo Switch, maar hoe vermaak je ze verder nog in huis?

In het verleden schonken we al vaker aandacht aan creatieve ideeën om kinderen aan het bewegen en aan het denken te zetten. In de vorm van spellen, maar ook met tech. Toch vond ik Supertof! De moeite waard om ook op GadgetGear.nl te reviewen. Niet omdat het een supertoffe gadget is, maar omdat ik weet dat veel ouders meelezen. Bovendien is dit boek echt voor de internetgeneratie geschreven. We zijn immers gehaaster dan ooit.

Supertof! werkt met 8 hoofdstukken. Allemaal hoofdstukken die kinderen van 2 tot 8 jaar aan moeten spreken. Van een hoofdstuk over goochelen tot wat je kunt doen met scherven (daar gaat papa’s oude iPhone).

Ieder hoofdstuk wordt ingeleid met een voorleesverhaaltje. Niet al te moeilijk taalgebruik zodat kinderen van verschillende leeftijden het allemaal een beetje mee kunnen krijgen. In ieder verhaal staan Jet en Jul centraal. Dat zijn die twee rare figuurtjes op de cover. En ja, die rare vormen passen weer helemaal bij de verhaaltjes over die twee.

Daarna is het tijd voor activiteiten met de kinderen. Daarbij zijn de woonkamer, de keuken en de buurt al snel het toneel. Van het maken van een mozaïek met zwerfafval van de natuur tot het goochelen met bannen. Het gros van de opdrachtjes is prima uit te voeren met alledaagse dingen die je in huis hebt. Nu geef ik toe dat ik inmiddels een aardige verzameling met kinderactiviteiten heb, maar het gros van de boeken verwacht echt dat je met 4 tot 8 kinderen tegelijk werkt. Daar maakt Supertof het fijne verschil. Deze activiteiten hou je lekker binnen het gezin.

Conclusie: Supertof!

Het concept achter Supertof is echt enorm leuk bedacht en uitgewerkt. De thema’s zijn leuk en bijna alles is uit te voeren. Wel zou het fijn zijn als je nog iets sneller zou kunnen zoeken tijdens het bladeren. Wat meer icoontjes, lijstjes met benodigdheden. Dat soort dingen zouden het boek wat sneller hanteerbaar maken. Maar in zijn totaliteit is dit een dijk van een concept. Al is het maar omdat het gros van de activiteiten met 1 a 2 kinderen prima uitvoerbaar is, maar ook met kleine groepen van kinderen.

Supertof kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.