Review: Sonicare For Kids Connected (elektrische tandenborstel)

Philips Sonicare for Kids HX6321/03 - Elektrische tandenborstel kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Tandenpoetsen & kinderen, ik weet niet hoe het bij jullie thuis gaat? Bij ons thuis is het altijd tegengas. “Papa moet poetsen, nee mama, ik heb geen zin om te poetsen, ik ben klaar!” De tandarts raadde me al snel aan om elektrisch te gaan poetsen en daarna als ouder altijd, iedere beurt na te poetsen. Philips helpt ons ouders met een elektrische tandenborstel die het tandenpoetsleven een stuk aantrekkelijker maakt. Lees de review van de Sonicare For Kids Connected tandenborstel.

Poetsen moet beter, leuker en gemakkelijker. Met die drie ingrediënten is Phillips aan de slag gegaan en kwamen zij met een uitvinding die afgeleide is van de DiamondClean Smart: een tandenborstel met coaching app voor kinderen. Een speelse manier van poetsen waarbij resultaat direct zichtbaar is in de app.

Unboxing

Maar first things first. Wat zit er in de doos? Een tandenborstel, opzet stukken en wat materiaal voor de kids. Opvallend is maar één opzetborstel. Met twee kinderen betekent dit dus, of borstels erbij kopen. Of een extra tandenborstel. Voor de kosten hoef je dit niet te laten.

 

 

 

Bluetooth

Ja hoor! Zelfs je tandenborstel heeft bluetooth. Geen zorgen, je krijgt er geen blauwe tandjes van, het dient ter connectiviteit tussen jouw borstel en de bijpassende app op je telefoon. Door goed en lang genoeg te poetsen maak je jouw nieuwe beste vriend Sparkly blij.  Een klein wollig bolletje met een groot gebit.

Kinderen ontvangen na het poetsen ter motivatie beloningen en badges, waaronder cadeautjes om hun trainingspartner Sparkly gezond en blij te houden. Je kunt hem kleding en attributen laten dragen net als de avatars bij de games van tegenwoordig. Via een afzonderlijk dashboard in de app kunnen ouders de prestaties en voortgang van hun kind controleren en eigen mijlpalen en prikkels instellen.

Kids

Het is een slimme borstel. Zo begin je bijvoorbeeld niet bij het gewenste twee minuten poetsen. Nee, Phillips weet dat we dat niet doen, maar dat als je iedere poetsbeurt een paar seconden erbij plakt, dan kom je uiteindelijk bij de twee minuten. De Sonicare heeft dit zo ingesteld dat het onopvallend toewerkt naar de juiste poetstijd.

Ook de beweging van de tandenborstel en het opzetstuk is zo ingesteld dat het door de Gepatenteerde Sonicare-tandenborsteltechnologie vloeistof spoelt tussen de tanden en langs het tandvlees voor een zachte, maar een extra grondige reiniging.

 

Specificaties

 • Energie-opslagtechnologie accu/batterij Lithium-Ion (Li-Ion)
 • AC invoer voltage 110-240 V
 • Oplaadbaar
 • Type accu/batterij Ingebouwd
 • Aantal opzetborstels inbegrepen1 stuk(s)
 • Stroombron Batterij/Accu
 • Aantal handvatten opgenomen 1 stuk(s)
 • Aantal tandenpoetsmodi 2
 • Inclusief monitor
 • Tandenborstel frequentie (oscilaties)31000 bewegingen per minuut
 • Twee minuten timer
 • Oplader
 • Timer dertig seconden
 • Monddouche
 • Inclusief Flosser
 • Lange samenvatting omschrijving: Philips Sonische, elektrische tandenborstel HX6321/03, Sonicare For Kids. Stroombron: Batterij/Accu, Type accu/batterij: Ingebouwd, AC invoer voltage: 110-240 V. LED-indicatoren: Status. Aantal handvatten opgenomen: 1 stuk(s), Aantal opzetborstels inbegrepen: 1 stuk(s)
 • Type tandenborstel: Sonische tandenborstel
 • Handvat eigenschappen: Ergonomisch, Zachte handgreep

Gebruik

Poetsen is weer leuk! Bij het "Jongens, tandenpoetsen!" moet het kwartje even vallen. Van oude wijze naar, "ohja, tandenpoetsen is cool!" Het appje wordt aangeslingerd, en ze zijn eventjes aan het 'gamen' terwijl de tanden schoner worden. Echt een succes! De oudste van zes poetst exact volgens het in game gebit van Sparkly. Dat betekent dat er eigenlijk een filmpje wordt afgespeeld waar je een tandenborstel actief ziet in een interactief gebit. Interactief betekent in dit geval dat de game reageert als je stopt met poetsen, maar verder niet op poetsbewegingen. Je zou dus in principe een 2 minuten niets kunnen doen, waarna Sparkly toch zegt: "Goed gedaan!" Toffer zou dus zijn als het echt reageert op jouw poetsbeweging doodmiddel van een motion sensor. Wellicht dat het dan te duurt wordt voor de prijs.

Mijn jongste van vier die snapt het nog niet helemaal. Hij vindt het spelletje tof, voornamelijk omdat je na twee minuten afzien een cadeautje krijgt. Hij wacht vol spanning op het de in game cadeauverpakking, tapt om het uit te pakken en.... Jammer weer broccoli... Ja, in het begin zijn er echt leuke cadeautjes te winnen zoals een gekke bril voor je karakter, of kattenoortjes, of een gave sneeuwachtergrond. Helaas ook veel eten. Het poppetje eet alleen voor het poetsen. Dat is wel logisch, maar na de poetsbeurt willen wij de kids naar bed en zij willen nog van alles in de mond proppen van Sparkly. Gelukkig wil Sparkly dit niet, want hij heeft net zijn tanden gepoetst. Goede les.

Wel had ik graag de cadeautjes anders gezien. Mijn kinderen hebben nu 5 aardbeien, 6 bloemkolen, 2 paar brillen, kattenoortjes, twee achtergronden en een stuk of wat kleurspuitbussen gehad. Al het eten is te veel. Het zou leuk zijn om dit te kunnen verkopen, net zoals alle andere in game spullen die je zat bent en dan zelf zaken te kopen. Ga ik hier te ver in? Misschien, maar mijn kids zullen dit spelletje met een paar maanden zat zijn als ze de zoveelste bloemkool hebben gehad. Creëer veel meer achtergronden, hoofddeksels, maar ook kapsels, snorharen, kledendrachten in alle landen. Vlaggen? Locaties?

Voor de game kun je meerdere accounts maken met één telefoon. Heb je twee borstels en willen de kids tegelijk poetsen? Dan zul je twee telefoons nodig hebben. Wij doen het met één borstel, één telefoon en even wachten op elkaar. Vinden ze wel leuk hoor, even kijken wat de ander 'wint' en zo.

Conclusie

Je leest het ergens: Een elektrische tandenborstel met bluetooth die gekoppeld is aan een ingame app voor kinderen. Dan denk ik al snel: ja, ja... Maar lieve ouders, het werkt echt. Ondanks dat ik zelf altijd de tandjes wel napoetste en zij zelf hun best deden, bleef het een stom werkje voor kinderen. Dankzij de app en borstel zie ik mijn oudste iedere dag, twee maal, echt iedere tand, goed poetsen dankzij Sparkly. Hij leert het onbewust goed op deze wijze en het scheelt mij napoetsen, want ik zit er naast om mijn telefoon vast te houden. Geen gezeur meer, want gamen is leuk.

 

 

 

Philips Sonicare for Kids HX6321/03 - Elektrische tandenborstel kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Stimuleert echt tot beter en langer poetsen.
 • Prijs

THE BAD

 • App kan meer en betere rewards gebruiken
Jeroen
Jeroen: Redacteur en manusje van alles. | Cars | Gadgets | Home & Cooking | Redactie: Jeroen.rottier@gadgetgear.nl | Prive: info@jeroencornelis.nl

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram