Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Searching met 4.5 sterren.

The Good
  • Goede verhaallijn
  • Online verleden met veel details uitgewerkt
  • Ziet er super uit
  • Goed acteerwerk
The Bad
  • De oplossing van de zaak komt iets te overhaast in beeld

Searching kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Een tiener taakt vermist. Focus in de zoektocht is haar digitale verleden. Van een oude Windows Vista machine tot de nieuwste MacBook, alles lijkt accuraat in deze thriller.

Searching draait om Margot Kim, de dochter van David. En David kennen we weer als John Cho. Een acteur die heel veel comedy heeft gedaan, maar zich tegenwoordig op het serieuzere werk richt. Van spannende series als Flashback tot films van Star Trek.

David’s gezin is relatief klein. In de eerste tien minuten maken we de eerste jaren van zijn dochter mee op basis van oude foto’s en video’s. Daarbij zien we ook hoe David’s vrouw, en moeder van Margot, vroeg komt te overlijden. We zien hoe digitaal de relatie is tussen vader en dochter. Wanneer hij zich stoort aan dat zijn dochter het afval niet heeft opgeruimd, hoort hij niets meer van haar. Eerst denkt hij dat ze boos is, tot hij bedenkt dat haar laptop nog thuis ligt. En die heeft ze normaal altijd met zich mee.

Na een kort belrondje, komt hij er al snel achter dat niemand weet waar Margot is. Hij schakelt de politie in. Hoewel de politie haar best doet Margot te zoeken, laat hij het onderwerp zelf ook niet rusten. We zien hoe hij zich toegang verschaft tot alle social accounts en er achter komt dat hij zijn dochter helemaal niet zo goed kent. En hij doet een ontdekking aangaande de politie.

Searching is niet alleen spannend, het is grotendeels correct. Wanneer we naar oude Facebook berichten kijken, zien we ook echt de oude Facebook timelines. We zien oude YouTube players. Het oog voor detail is buitengewoon goed. En ook het menu van de Blu-Ray is super uitgewerkt. Een overvolle Apple desktop is wat we voor ons zien en in de film zien we hoe die zo vol is gekomen.

Extra’s

In de extra’s wordt verder ingegaan op dit soort details. Wat dat betreft zien we dat dit voor Sony Pictures niet zomaar een film release was.

Conclusie: Searching

John Cho laat al een tijdje zien dat hij sterke, serieuze rollen kan neerzetten op film. Het verhaal van de vermissing is pakkend en bijna foutloos uitgewerkt. En voor mij als online persoon, was het een trip down memory lane. En ook daar wordt ik enthousiast van. Top gedaan.

Searching kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.