Review: New Super Mario Bros U Deluxe (Switch)

New Super Mario Bros U Deluxe kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Mogen we voorzichtig van recycleware spreken bij Nintendo? Ach, we vinden het niet heel erg. Iedereen die de release op de Wii U heeft gemist, heeft aan New Super Mario Bros U Deluxe gewoon een hele dikke, leuke platformer om te spelen.

Nintendo’s Switch doet het erg goed, maar sinds de release mist er iets… een goede 2D platformer. Oké, er zijn enorm veel alternatieve en een aantal zijn best goed… maar we willen gewoon een Mario. Sterker nog, deze en Mario Maker zijn de enige titels waarom de Wii U hier nog in de woonkamer staat.

Toch laat Nintendo je niet geheel in de steek met New Super Mario Bros U Deluxe. Je krijgt namelijk twee nieuwe karakters. Één daarvan is ook echt wel gewenst, namelijk Nabbit. Dit wezentje kan niet dood en maakt de game daarmee toegankelijk voor jongere gamers. Want stiekem is New Super Mario Bros U Deluxe best lastig. Zeker wanneer je echt alles probeert te ontdekken. Daarnaast kun je ook Toadette spelen. Inderdaad, een meisje. Speciaal voor de girls? Misschien. En anders gewoon omdat die weer net wat anders speelt. Zeker wanneer ze in Peachette veranderd en zo een speciale glij move krijgt.

Het leuke is dat New Super Mario Bros U Deluxe echt een Mario Bros titel is. Alle levels staan dus op een enorme kaart. Daar heb je wat shortcuts, maar ook wat extra’s die je kunt vinden. Deze kaart is onderverdeeld in werelden die eigen thema’s hebben. En zelfs op een 4K scherm zit dit er allemaal heerlijk uit.

Met de New Super Luigi U krijg je nog wat toffe, maar misschien nog lastigere levels. Levels die je in 100 seconden moet uitspelen. Deze kwam uit als DLC, maar ook los op disc. Toen was deze uitbreiding al dik de moeite waard, dus mooi dat deze er gratis bij zit.

Conclusie: New Super Mario Bros U Deluxe

Heb je de Wii U versie doorgespeeld (ik steek mijn vinger op), dan is New Super Mario Bros U Deluxe niet heel schokkend. Ja, de Luigi uitbreiding zit er standaard bij net als een paar andere karakters. Eigenlijk is de belangrijkste verandering dat hij een stuk gemakkelijker speelbaar is. En daarmee ook voor jonge kinderen leuker. Maar verder herken je het allemaal wel. Maar voor ieder ander is dit echt weer een must have titel.

New Super Mario Bros U Deluxe kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm veel levels
  • Veel uitdaging
  • Nu ook voor jonge spelers goed te spelen
  • Eindelijk een Full HD 2D Mario platformer op de Swicht :-)

THE BAD

  • Heb je het origineel gespeeld, heeft deze titel misschien te weinig meerwaarde.
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram