Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Fear the Walking Dead Seizoen 4 met 4 sterren.

The Good
  • Wederom een sterke verhaallijn met realistische offers
  • Mooie locaties
  • Sterke overstap van Morgan
  • Veel extra's
The Bad
  • Eerste helft van het seizoen is wat rommelig


Vlak voor de feestdagen kwam hij uit, Fear the Walking Dead Seizoen 4. Een seizoen dat een beetje volgt op het achtste seizoen van The Walking Dead, want Morgen stapt over van groep in misschien wel het meest ingewikkelde seizoen van deze spin-off.

Fear the Walking Dead Seizoen 3 sloot af met het epische moment waarop een dam werd opgeblazen door Nick Clark (Frank Dillane). Hoewel het een pure daad van zelfopoffering leek, blijkt zijn verhaal niet afgelopen… nouja… het wordt een beetje een seizoen van opschudding.

In de laatste paar seizoenen van The Walking Dead zien we dat de schrijvers zijn gestart met het verversen van de cast. Met het ombrengen van de belangrijkste karakters in de show om ruimte te maken voor vernieuwing. In Fear the Walking Dead was al een tijdje een kaalslag gaande. Al bleek de familie Clark overeind. Toch lijkt ook deze familie aan het einde van het seizoen, rijp voor de slacht. Of al geslacht… ik probeer niet te spoilen, maar dat is lastig…

Hoe dan ook, de serie begint rommelig met de introductie van Althea (Maggie Grace). Al is een reporter en lijkt van plan om van alle overlevenden van de zombie invasie, interviews te willen verzamelen om zo de geschiedenis vast te leggen. De enige reden dat ze nog niet dood is, is omdat ze een gepantserde SWAT wagen heeft weten te bemachtigen. Daarmee rijdt ze veilig door Amerika heen.

Om haar karakter goed te introduceren, lijken de eerste twee discs bijna geheel uit flashbacks te bestaan. In een hoeveelheid die echt even aandacht vraagt. Het verhaal schiet constant heen en weer, wat ik zelf toch best wel irritant vond. Maar het introduceert nieuwe, belangrijke karakters. Even doorbijten dus. Vanaf de derde disc (tweede helft van het seizoen) krijgen we weer meer een chronologisch verhaal en zien we eigenlijk weer Fear the Walking Dead zoals we de serie gewend zijn. Met af en toe een flashback.

Wat me vooral bijbleef dit seizoen, is de rol van Morgan. Hoe hij zijn ervaringen uit Alexandrië probeert te verenigen met wat de groep van de familie Clark heeft doorstaan. En voormalig miljonair Victor Strand (Colman Domingo). Al vier seizoenen lang weet hij de egoïstische eikel uit te hangen die worstelt met zijn geweten. Dat levert ook nu weer regelmatig verrassingen op. Top!

Extra’s

Uitgeven eOne snapt de fans van de serie. De vijfde disc is dan ook afgeladen met extra’s. Ook al gaat het om de gebruikelijke behind the scenes en cast en crew interviews, het blijft interessant om te zien hoe de wereld keer op keer wordt omgebouwd tot een wasteland.

Conclusie: Fear the Walking Dead Seizoen 4

Dat één seizoen The Walking Dead per jaar niet genoeg was, hadden de producenten van AMC gelukkig al snel door. En wat ben ik daar blij mee. Niet omdat ik een liefhebber ben van bloed en gore, maar omdat ik het psychologische spel in dit horror scenario zo ontzettend interessant vindt. Hoewel het seizoen rommelig start, zit het verhaal van de groep die we volgen weer ontzettend goed in elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.