GadgetGear.nl

Hyundai introduceert draadloos laadsysteem voor elektrische auto’s

Draadloos, elektrisch laden wordt steeds normaler voor smartphones (en was het al voor tandenborstels). Nu mogen ook auto’s eraan geloven. Als het aan Huawei ligt, stoppen we met stekkeren.

Hyundai levert het systeem in combinatie met hulpmiddelen voor auto’s om zelfstandig te parkeren. Huawei noemt dit haar Automated Valet Parking System (AVPS). Met dit systeem wordt de auto automatisch geparkeerd boven de draadloze lader. Het systeem doet niet alleen het laatste stukje van het inparkeren, maar kan de auto vanaf de ingang van het parkeerterrein, naar een lege plek sturen.

Ook laat AVPS het toe om met parkeerplaatsen zonder lader te werken. Dan worden auto’s, zodra ze zijn opgeladen, naar een lege parkeerplaats zonder lader verplaatst.

Hyundai heeft meteen laten weten in 2025 een auto met level 4 autonoom rijden te willen lanceren. Bij level 4 is geen interactie vanuit de bestuurder meer nodig.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten