Het gerucht ging al dat Oppo snel een lens zou aankondigen die tot 10x kan zoomen zonder verlies van kwaliteit. De verwachting was dat de lens pas tijdens het Mobile World Congress getoond zou worden, maar Oppo heeft het nieuws nu al naar buiten gebracht.

Het is de tweede lens die Oppo presenteert die lossless zoom levert. Eerder al presenteerde Oppo een 5x lossless zoomlens. Het is echter onbekend of deze ooit in een smartphone terecht is gekomen. Ook bij deze lens lijken nog geen concrete plannen te zijn.

Oppo lossless lenssysteem mer prisma

De techniek werkt overigens met drie camera’s en lenzen in een periscoop opstelling. De lenzen hebben namelijk veel ruimte nodig. Door een prisma te gebruiken wordt het licht dat binnenvalt meteen omgebogen in een hoek van 90 graden, waarna het lenzensysteem haar werk kan doen. Ook lijkt Oppo gebruik te maken van drie camera’s.

Oppo liet meteen ook haar wide zone optische vingerafdrukscanner zien. Daarmee wordt het scanoppervlak vergroot en dat kan meer comfort opleveren wanneer je jouw duim op de voorkant van een smartphone legt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.