Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Ook Gardena is aangesloten op Apple HomeKit

De afgelopen techbeurzen waren het vooral Amazon Alexa en Google Assistant die om de aandacht vochten. Maar deze CES lijkt alles om Apple’s Siri en HomeKit te gaan. Zelfs Gardena sluit de tuin aan op Apple’s smart home platform.

Met de nieuwe Apple HomeKit ondersteuning, is het mogelijk om Gardena robotgrasmaaiers en sproeiers door andere HomeKit apparaten en Siri aan te laten sturen. Het systeem uit 2016 is daarmee een flink stuk slimmer geworden. Inmiddels zijn er 20 tools van Gardena die hierop aan te sluiten zijn.

Naast ondersteuning voor Apple HomeKit, was er al ondersteuning voor IFTTT, Amazon Alexa en Google Assistant. Ze zijn dus lekker bezig bij Gardena.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.