GadgetGear.nl

CES: De innovaties van Nikon

Ook camerafabrikant Nikon staat op de CES in Vegas. Het Japanse merk heeft een nieuwe lens meegenomen, maar laat vooral vernieuwingen in haar firmware voor haar S-series systeemcamera’s zien.

Nikkor Z 14-30mm f/4 S

De Nikkor Z 14-30mm f/4 S is een full-frame lens voor het Nikon FX-formaat. Het is een ultragroothoek met een beperkte zoom. De f/4 wordt over het hele zoombereik gehandhaafd. Nikon claimt dat het de eerste lens is die start op 14mm en toch de mogelijkheid biedt een filter te plaatsen.

Nikon liet eind 2018 weten inmiddels 110 miljoen Nikkor objectieven voor camera’s met verwisselbare lenzen te hebben ontwikkeld.

Nieuwe firmware voor de Z series

Nikon heeft ook de Z6 en Z7 systeemcamera’s op de CES staan. Die draaien daar op de nieuwe firmware. Met deze nieuwe firmware kunnen de systeemcamera’s onder anderen filmen in RAW formaat. Nikon produceert deze functie samen met AROMOD Ninja V en kiest voor de ProRes RAW codec. Ook zal er ondersteuning komen voor CFexpress en XQD geheugenkaarten.

Voor fotografie is Eye AF de grootste vernieuwing. Deze nieuwe autofocus functie let op de ogen en stelt daarop scherp wanneer je een portret schiet.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten