Het Franse Coleen heeft tijdens de CES een nieuwe e-bike gepresenteerd. Belangrijk in het ontwerp was dat deze fiets moderne technologie moet combineren met verfijnde details van oudere fietsen.

Zo is alle tech zoveel mogelijk weggewerkt in het wat dikkere frame, maar is het frame wel zo simpel mogelijk gehouden. Er zitten zelfs 42 accucellen in. Een ander detail is de riem die de aandrijving van de fiets regelt, ter vervanging van de traditionele fietsketting. Details als lederen handvatten aan het stuur, zijn ook bewaard gebleven. De 2,5KG zware motor weet bovendien 50nm aan torsie op te bouwen.

 

De Coleen is een sleutelloze fiets. Dat wil zeggen dat je hem kunt starten met de smartphone. Door naar de fiets toe te lopen. Feedback geeft de fiets met behulp van een transflecitve LCD display dat in het frame is verwerkt.

De Coleen e-Bike is vanaf de zomer verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.