Samsung’s in-display camera debuteert in de Galaxy A8s

Samsung lijkt druk aan het experimenteren met haar A series. Dit in aanloop naar de release van de Galaxy S10. Daarvan worden de verwachtingen steeds hoger. Zeker nu de Galaxy A8s debuteert met het Infinity-O display.

Samsung presenteerde vandaag in China haar Samsung Galaxy A8s. Met het Infinity-O display is dit het eerste toestel dat beschikt over een selfie camera in het display. Verschillende Chinese fabrikanten hebben deze technologie ook aangekondigd, maar die toestellen zijn er nog niet.

Het Infinity-O display beslaat vrijwel de gehele voorkant van de Android smartphone. Voor de camera, is linksboven een gat in het display gemaakt. Er zijn al wel smartphones die de inkeping voor de camera hebben beperkt tot een ‘druppel’ vorm, maar die hebben altijd de rand van het display moeten raken. Bij de nieuwe displaytechniek van Samsung is dit dus niet meer nodig.

Verder krijgt het toestel de best krachtige Qualcomm Snapdragon 710 chipset mee met een royale 6GB of 8GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Daarnaast heeft het display een resolutie van 2.340x1.80 pixels. FullHD+ dus.

Samsung kreeg nogal wat kritiek te verdragen. De omzetten lopen terug. Mede door de S-series en de Note-series waar de innovatie de bij de laatste generatie niet heel goed zichtbaar was. Het lijkt erop dat ze wakker zijn geworden en nu serieus bezig zijn nieuwe innovaties uit te proberen.

Zo ook bij de Samsung Galaxy A9 2018 die drie weken geleden werd gepresenteerd. Dat toestel kreeg niet alleen een high-end chipset mee, maar ook een camera met aan de achterkant vier lenzen. Als we al deze technologie, gecombineerd met een nieuwe chipset, in de Galaxy S10 series terug gaan zien, kan Samsung komend jaar keihard gaan knallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram