GadgetGear.nl

Review: WD My Passport Wireless Pro (draagbare HDD en mediaplayer)


Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de WD My Passport Wireless Pro met 4.5 sterren.

The Good
  • Stevige behuizing
  • Snel en simpel te installeren
  • Fantastische accuduur

The Bad
  • Nog geen USB-C

WD My Passport Wireless Pro kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Altijd, overall jouw eigen NAS, zonder internet. Dat is wat de WD My Passport Wireless Pro belooft en waarmaakt. Met een dikke 1TB aan opslagruimte.

Unboxing

In de doos van de WD My Passport Wireless Pro vinden we naast de drive ook nog een stukje documentatie, een microUSB 3.0 stekker en een lader. Bij die lader krijg je meteen reisadapters mee. Handig!

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Design

Ten opzichte van de WD My Passport Wireless is het ontwerp compleet omgegooid. Ten goede. Het nieuwe ontwerp is gemaakt voor iedereen die veel op pad is. De behuizing is echt extreem stevig door gebruik van ABS plastics. Deze zijn zeer impact bestendig.

Qua formaat, meet de drive net iets groter dan drie op elkaar gestapelde CD doosjes (125x125x22mm) Ruimte genoeg dus, om deze gemakkelijk mee te nemen.

De behuizing kent zes status LED’s. Vier om de status van de accu weer te geven, één voor de WiFi status en één om aan te geven dat de drive aan staat.

Aansluitingen

Rechts op de WD My Passport Wireless Pro zit de SD kaartlezer. Het gaat om een volledige kaartlezer, dus voor microSD heb je een adapter nodig. Aan de achterkant zit een USB-A aansluiting, de microUSB 3.0 aansluiting voor naar de computer (wanneer je niet via WiFi werkt), de power knop en de knop om de accu te checken of de SD kaart te kopiëren.

Specs

In de WD My Passport Wireless Pro ligt een 2,5 inch harddrive. In mijn geval van 1TB groot. De drive komt uit de WD Blue lijn en heeft een snelheid van 5.400 RPM met 64Mb cache. Voor persoonlijk gebruik natuurlijk snel genoeg, maar meerdere mensen kunnen de drive gebruiken. Zo kijken mijn kinderen regelmatig achterin de auto films vanaf de drive. Zowel de lees- als de schrijfsnelheid hangen een beetje rond de 120MB per seconde en dat is heel acceptabel voor een HDD.

Mediaserver

WD is zo lief geweest om de WD My Passport Wireless Pro te voorzien van een Plex installatie. Daarmee is de drive in één keer een enorme mediaserver. Muziek, films en series worden allemaal netjes geïndexeerd en keurig gestreamd. Alleen wanneer ik live ondertitels probeer in te branden, heeft Plex het wat zwaar op de chipset van de drive.

Accuduur

De accuduur van de WD My Passport Wireless Pro is echt geweldig. Ik was zo suf om een MacBook met de kleinste SSD te kiezen en gebruik deze WD My Passport Wireless Pro hierdoor echt iedere dag. Met 6.400mAh is de accu echt groot. En met behulp van de USB-A aansluiting kan ik de drive ook gebruiken als powerbank. Een hele snelle powerbank is het niet, maar in geval van nood is het toch fijn.

Gebruikservaring

Ik sleep de drive nu al een half jaartje, dagelijks met me mee. Wanneer ik via USB met de drive verbonden heb, werkt hij als gewone, externe drive en worden de WiFi functies uitgeschakeld. Dat scheelt een hoop stroom en geklooi wanneer ik op een openbaar WiFi netwerk zit om internet te hebben. Ben ik op pad en verbonden via 4G, dan gebruik ik deze drive juist in de WiFi stand.

Conclusie: WD My Passport Wireless Pro

Ik heb heel lang de tijd genomen om de mogelijkheden van de WD My Passport Wireless Pro te verkennen. Om hem te testen in mijn dagelijkse realiteit en ja, het is de belangrijkste accessoire voor mijn MacBooc Pro geworden. Het enige dat echt een gemis is, is dat WD niet heeft gekozen voor USB-C. Nu moest ik eerst een vage kabel in China bestellen. Maar buiten dat, fantastisch.

WD My Passport Wireless Pro kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten