Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de The Equalizer 2 met 4 sterren.

The Good
  • Prima verhaal
  • Sterke cast
  • Goede locaties
  • Genoeg actie, maar ook niet teveel

The Equalizer 2 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Ik geef toe, deel 1 heb ik nooit gezien. Maar The Equalizer 2 voelde prima aan. En voorkennis bleek niet nodig. Ook zonder het eerste deel gezien te hebben, is The Equalizer 2 een heerlijke actiefilm.

Robert McCall (Danzel Washington) heeft een baantje als een Lyft chauffeur (Dat is een tegenhanger van Über). In de eerste minuten van de film zie je al dat hij over prima social skills beschikt. Maar ook over een hoog rechtvaardigheidsgevoel. Wanneer hij bij een groep rijke mannen een gedrogeerd meisje oppikt, brengt hij haar naar het ziekenhuis. Daarna komt hij terug. Hoewel hij een flinke som geld geboden krijgt, neemt hij wraak namens het meisje.

En zo is hij ook bezig met een jongen uit de buurt. Om te proberen hem op het rechte pad te houden. En dat blijkt al snel erg lastig. De verleidingen van het snelle geld duizelen hem. Ondanks alle goede daden, probeert een oude legermaat McCall uit de weg te ruimen. En op dat moment verandert The Equalizer 2 in een spannend kat en muis spel waarbij meer mensen worden betrokken dan McCall zou willen.

Cinematisch weet The Equalizer 2 echt op te vallen door de goede locaties en de sterke karakters. Daarnaast bevat de film niet al teveel verhaal en drama. Eigenlijk precies wat een goede actiefilm nodig heeft.

Extra’s

De schijfjes van The Equalizer 2 zijn door Sony Pictures goed afgevuld met extra’s. Niet alleen veel verwijderde scenes, maar ook veel achtergrondinformatie over de rol van McCall en de stunts in de film. De film duurt 121 minuten.

Conclusie: The Equalizer 2

Hou je een beetje van actiefilms, dan is The Equalizer 2 eigenlijk een hele goede film om in huis te halen. Sterke acteurs, geen al te zwaar verhaal en een heerlijke strijd tussen goed en kwaad. Met een luchtig momentje hier en daar. Heerlijk!

The Equalizer 2 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.