Review: Starlink Battle for Atlas Wave 1

Een review van de game hebben we al gedaan, maar nu is het tijd voor een review van alle Starlink Battle for Atlas producten die we konden vinden. En ja, dat zijn er heel wat. Alleen al 8 ruimteschepen!

Starlink Battle for Atlas is een open wereld game rondom een groep helden van Aarde. En de helden van het Starfox team wanneer je de Nintendo Switch versie van de game hebt gekocht. En ja, die hebben we al uitgebreid besproken in de review, met een eerste batch ruimteschepen en accessoires.

Update!

Maar net voor de kerstvakantie kwam er een grote update van de game. Een update die Starlink Battle for Atlas net iets interessanter maakt voor volwassen spelers. Zo komen we op de planeten nieuwe tegenstanders tegen. Deze brengen meer variatie in de gevechten. Maar er zijn ook nieuwe outlaw forten. Die duiken overal op in Atlas. Wanneer je de nieuwe forten vernietigd, krijg je veel loot en ervaringspunten. Daarmee kun je sneller ranken.

Maar de topper van alles, is natuurlijk de foto modus. Hoewel het al gemakkelijk is om bijvoorbeeld met de Switch foto’s te maken, kun je de foto’s nu in-game personaliseren. Oké, voor mij is dat iets too much. Maar de kids hier zijn er gek op.

Starship Pack Lance

De Lance, ook wel de E-19, is het ruimteschip van Hunter. Een militair schip dat echt gemaakt zou zijn om te vechten.

Starship Pack Cerberus

Cerberus is het ruimteschip van Razor. Het is een duplicaat van de Lance, maar met andere vleugels. Daarnaast heeft het een legergroene kleur meegekregen.

Starship Pack Nadir

De Nadir is het ruimteschip van Shaid. Het ruimteschip valt op door de schedels en de Mad Max-achtige looks.

Starship Pack Neptune

De Neptune is een ruimteschip met een duidelijk aqua thema heeft meegekregen. Mooi materiaalgebruik met doorzichtige plastics. Het meest opvallende is de koepel bij de cockpit. Deze laat het beste de piloot zien.

Starship Pack Pulse

De Pulse is een ruimteschip die er een beetje uitziet als een racer. Dat is ook het idee van piloot Chase. Met name de voorvleugels en de spoilers achterop geven dit ruimteschip het idee dat het een F1 bolide met vleugels is geworden.

Starship Pack Scramble

De Scramble is een alternatieve uitvoering van de Pulse. Het ruimteschip is van vlogger Levi, waarvan de stem is ingesproken door Dylan Haegens. Opvallend is het kleurschema dat sterk doet denken aan Red Bull.

Alle ruimteschepen zijn achterop, keurig van LED verlichting voorzien. Bovendien heeft Ubisoft flink geïnvesteerd in goede mallen en het gebruik van verschillende plastics. Hierdoor zien de modellen er extreem mooi uit, maar blijken ze ook zeer stevig. En dat is handig wanneer er één van de controller valt.

Overigens komt dat laatste vooral voor wanneer mijn kinderen in de haast niet hard genoeg duwen zodat het ruimteschip zich vastklikt. Zitten de schepen echt vastgeklikt, komen ze echt niet meer los van de controller.

Qua eigenschappen zouden er verschillen moeten zijn tussen de schepen, maar dit valt in de praktijk reuze mee. Het zijn vooral de piloten die met hun skills echt verschil maken in het spel.

Wapens

Inmiddels hebben we een uitgebreide hoeveelheid wapens mogen testen. Ook hier is het balans weer goed te vinden tussen kracht en bereik. Bovendien is er één bijzonder wapen dat vijanden simpelweg wegslingert. Vooral tegen grotere tegenstanders, is deze erg krachtig. In de video vertel ik met meer detail over deze wapens.

Conclusie: Starlink Battle for Atlas Wave 1 toys

Ubisoft heeft lang gewacht met een eigen toys-to-life serie. Maar dat wachten loont. Het modulaire systeem werkt echt perfect en de modellen zijn groot en mooi vormgegeven. Hoewel de ruimteschepen qua eigenschappen niet super veel impact hebben, is het heerlijk om kids er mee te zien bouwen. Voor hen maakt het uiterlijk van ieder ruimteschip een enorm verschil.

En ik als vader, kijk met een glimlach toe. Zowel tijdens het gamen als wanneer de kinderen los met de ruimteschepen spelen… En ben vooral heel benieuwd wat een volgende wave modellen zal brengen.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie modellen
  • Veel variatie
  • Veel detail

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.