Review: Skullcandy Venue

Skullcandy Venue kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Skullcandy is al lang niet meer het merk met alleen maar rebels uitziende hoofdtelefoons. Het iconische merk heeft een rustiger uitstraling en legt vooral de focus op producten die audio technisch opvallen. Zo ook de Skullcandy Venue met ANC.

Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik nog steeds veel plezier beleef aan de Skullcandy Crusher Wireless. Het is nog steeds dé hoofdtelefoon voor wanneer ik ga gamen of films kijken. Een echt entertainment monster, maar voor pure muziek… mwa. Dik oké, maar niet opvallend. Daar accelereert de Skullcandy Venue, zoals je in deze review gaat lezen.

Unboxing

Qua unboxing zien we dat Skullcandy de hoofdtelefoon keurig met een harde reiscase levert. Netjes. Ook alle benodigde kabels zijn aanwezig. Alleen een USB adapter mist, maar die heb je waarschijnlijk wel. Vinden we dus niet bezwaarlijk.

Design

Qua design is de Skullcandy Venue stiekem een heel strakke, zakelijke hoofdtelefoon geworden. In het ontwerp is veel gebruik gemaakt van mat zwart plastic en metaal. De hoofdband is bovendien voorzien van een metalen frame, dus hij is loeisterk. Eigenlijk zit de kracht vooral in dat de headset gewoon niet al teveel opvalt. Top!

Wat ook goed is, is de manier waarop je met de headset werkt. De knoppen die je moet gebruiken zijn groot. Hierdoor zijn ze op de tast goed te vinden. Goed over nagedacht dus.

Draagcomfort

Het draagcomfort van de Skullcandy Venue ligt heel hoog. De oorschelpen op basis van polyurethaan schuim is mooi zacht terwijl het toch goed klemt en dempt. En met name demping is natuurlijk erg belangrijk in deze hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking (ANC). Ook de hoofdbeugel is goed verstelbaar.

Ruisonderdrukking

De belangrijkste feature in de Skullcandy Venue is de ANC of Active Noise Cancelling. In het Nederlands; actieve ruisonderdrukking. Dat wil zeggen dat de buitenkant van de hoofdtelefoon microfoons bevat.

Daarmee kan de Skullcandy Venue meten hoeveel lawaai er om je heen is. Op basis daarvan maakt de hoofdtelefoon een tegengeluid dat wordt meegestuurd met de muziek. Hierdoor hoor je nauwelijks nog iets van jouw omgeving.

Ik weet dat er vele audiofielen zijn de gruwelen bij het idee van een hoofdtelefoon met ANC. De echte audiofiel legt het natuurlijk al af wanneer het om bluetooth gaat. Maar het geluid is door de ruisonderdrukking echt subliem.

Wil je even met iemand praten zonder de hoofdtelefoon af te zetten, kun je de monitor modus gebruiken. Dan wordt geluid van buiten juist naar binnen gehaald. Al is het wat raar om hem in een gesprek op te houden. Nuttiger is dit in druk verkeer waar je meer contact hebt met alles dat om je heen gebeurd. Handig!

Geluidservaring

Een groot deel van de geluidservaring komt dus van de ANC ondersteuning. Deze levert een indrukwekkende basis voor het geluid van deze bluetooth hoofdtelefoon. De Skullcandy Venue is voorzien van Skullcandy’s geluidsignatuur. Scherpe hoge tonen en een licht verhoogde bass. Lekker! Het geluid komt uit 40mm drivers in de oorschelpen.

Tile integratie

Briljant is de samenwerking tussen Skullcandy en Tile. De hoofdtelefoon bevat namelijk een Tile tracker. Zo kun je deze minder gemakkelijk verliezen. Hoewel de item tracker op basis van bleutooth werkt, is het bereik vrijwel wereldwijd. Ben je jouw hoofdtelefoon kwijt, kunnen ook andere smartphones met de tile app de ID van jouw hoofdtelefoon detecteren. Die matchen ze aan een wereldwijde lijst van verloren apparaten. Is er een match, krijg jij de coördinaten alsnog in jouw app te zien. Top!

Accuduur

Qua accuduur doet de Skullcandy Venue het goed. Op een volle accu haal je 24 uur muziek, draadloos. Met ruisonderdrukking aan lever je naar schatting zo’n 20% aan luistertijd in.

Conclusie: Skullcandy Venue

De Skullcandy Venue levert wederom een verrassend goed geluid van dit Amerikaanse merk. Dit komt mede door actieve ruisodnerdrukking die werkelijk fantastisch goed presteert, in combinatie met heel goed foam in de oorschelpen. Top!

Skullcandy Venue kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer hoog draagcomfort
  • Stevig
  • Net ontwerp
  • Knoppen goed op de tast te vinden
  • Lange accuduur
  • Geluidstechnisch indrukwekkend

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram