Review: Samsung Galaxy J6+ (Android Smartphone)

Samsung Galaxy J6+ kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

In de top van het nieuwe middensegment van Samsung Mobile ligt de J6+. De Samsung Galaxy J6+ is een smartphone met een dubbelde camera die de highlight van het toestel moet vormen.

Design

Qua design, niets te klagen over deze smartphone. De Samsung Galaxy J6+ ziet er enorm goed uit. Glas voor en plastic achter, maar het plastic achterop is mooi bewerkt. Wel is de achterkant echt een magneet voor vingerafdrukken. Het frame lijkt ook van plastic te zijn gemaakt en is wat gevoelig voor kleine krasjes.

Wat mist achterop het toestel, is een duidelijke vingerafdrukscanner. Deze zit in de zijkant weggewerkt. Zoiets deed Sony ook met haar Xperia smartphones doen deze van vingerafdruksensoren werden voorzien. Dat vonden we zo mooi en prettig dat Sony hiervoor bij ons een innovatie award won. Samsung doet dit nu dus ook. Slim en prettig.

Display

Qua display zien we echt de besparing in dit toestel. Wanneer je hem opstart, zie je al dat het zwarte deel van het display oplicht. De kijkhoek is prima, maar de resolutie ligt ook niet hoog. 720P zonder een trendy inkeping. Maar voor een toestel van nog geen 250 euro is dat niet zo heel erg. Bovendien is de resolutie echt wel prima voor het kijken van films en series.

Specs

De Samsung Galaxy J6+ draait op een Qualcomm Snapdragon 425 chipset. Het toestel bevat 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Er bestaat een uitvoering met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

We hebben benchmarks proberen te draaien, die zijn niet top. Maar ook dat hoeft niet in deze prijsklasse. Opvallend is dat niet alle benchmarks te draaien zijn op het toestel. Maar we zien dat simpele spelletjes het prima gaan doen.

Voor gebruik met alledaagse apps zijn de prestaties prima. Het toestel is niet topsnel, maar snel genoeg om goed mee te komen met haar prijsklasse.

Camera’s

Zowel voor als achter, film je in Full HD met zo’n 30 frames per seconde. De selfie camera schiet foto’s met maximaal 8 megapixels. De camera achter komt op maximaal 13 megapixels. Samsung gebruikt achterop een dubbele camera waarvan de tweede camera op 5 megapixels schiet. Om mooie blurry achtergronden te schieten etc.

Kijk ik naar de foto’s die ik heb geschoten, is de camera buiten echt prima. Binnen heeft het toestel wel echt moeite. Zelfs de grappige extra brede selfie wordt gewoon niet goed in elkaar gezet. Liever een hele goede camera dan een dubbele die hier minder presteert maar… dat ligt natuurlijk ook aan de consument. Want die dubbele camera geeft de indruk dat deze zeer waarschijnlijk veel beter is dan een enkele.

Qua filmen, niets te klagen, behalve over de microfoon. Wat stoort die enorm tijdens het filmen. Wat ook opvalt is dat de opname eerder lijkt op te houden dan wanneer ik de video-opname stop... buggy.

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner zit nu dus op de zijkant. Qua design is dat helemaal fantastisch. Maar qua functioneren ben ik niet onder de indruk. Al is de snelheid prima, in veel gevallen herkent hij mijn vingerafdruk niet goed. Ik heb twee keer opnieuw een vinger geregistreerd, maar kan hier niet vrolijk van worden.

Accuduur

Het voordeel van een relatief trage chipset is dat het toestel relatief weinig energie vraagt. De accu van 3.300mAh is dan zeer royaal en zorgt voor een ruime dag gebruik. Dit zit dus wel goed.

Conclusie: Samsung Galaxy J6+

Voor een Samsung toestel met dubbele camera, is de Samsung Galaxy J6+ erg goedkoop. Die besparingen zien we duidelijk terug in de behuizing, het display en de camera. Bij dit soort goedkope toestellen zien we doorgaans 1 ding waar ze echt in opvallen. Waar ze echt goed in zijn. Bij deze smartphone zien we dat niet heel duidelijk. Ja, de snelheid is echt prima, maar verder is er niets dat echt bijzonder is. Gewoon een prima smartphone voor onder de 250 euro.

Samsung Galaxy J6+ kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Prijs/kwaliteit erg scherp voor het Samsung merk
  • Toestel ziet er zeer mooi uit
  • Prima op snelheid voor het lage prijskaartje

THE BAD

  • Camera prestaties zijn niet geweldig
  • Vingerafdrukscanner werkt slecht
  • Geen ruisonderdrukking tijdens het filmen
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram