Review: Pokémon: Let’s Go, Eevee!

Pokemon Eevee kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Dit jaar zijn er drie grote releases voor Pokémon fans. Super Smash Bros en de twee Pokémon: Let’s Go games. Afgelopen week zijn we helemaal los gegaan op Pokémon: Let’s Go, Eevee!

De Nintendo Switch is de eerste hybride gameconsole. Je kunt ermee op de TV spelen, maar ook als handheld onderweg. Lang waren de echte Pokémon games het domein van de handhelds, maar met Pokémon: Let’s Go, Eevee! hebben we eindelijk een echte Pokémon game voor op de TV. Daarnaast is er goed nieuws voor iedereen die probeert in te stappen in de wereld van Pokémon. Deze game gaat terug naar de basis waardoor hij super toegankelijk is.

In Pokémon: Let’s Go, Eevee! gaat het natuurlijk om het vangen van Pokémon. Daarbij hebben de ontwikkelaars goed gekeken naar het succes van Pokémon Go. Net als bij die game, gooi je naar Pokémon in een steeds kleiner wordende cirkel. De kleur geeft de moeilijkheid aan. Je kunt met verschillende ballen gooien, maar ook gebruik maken van Razz Berries en Nabab om de Pokémon te verzwakken. Het gooien doe je met de bewegingssensoren in de joystick. Je maakt dus echt een soort gooibeweging. In handheld mode gaat dit overigens gewoon met de sticks. Is een stuk gemakkelijker ;-). Met dit vangsysteem speelt de hele game een stuk sneller. De eerste Pokémon game die gewoon lekker vlot aanvoelt… je merkt, ik ben geen fanboy, maar beleef toch wel heel veel plezier in deze game.

Die Pokémon die je vangt, komen alleemaal in jouw Pokédex te staan. Daarnaast kun je ze trainen en kun je met ze vechten. Op de straten van Kanto zijn heel wat trainers en gyms te vinden die jouw Pokémon op de proef stellen. Hoe meer je ze gebruikt, hoe meer ze groeien.

De gevechten in Pokémon: Let’s Go, Eevee! zijn nog altijd turn-based. Dit geeft jonge spelers de kans om de gevechten op een rustiger tempo te voltooien. Over jonge spelers gesproken, de hele game is in het Engels. De moeilijkheidsgraad ligt ook niet al te hoog. Nintendo ziet graag dat de fans veel succesmomenten beleven terwijl ze proberen hun Pokédex helemaal te vullen.

Wat ook lekker is, is dat je focus kunt leggen op het vangen van een enkele Pokémon. Hierdoor ben je niet eindeloos aan het vechten met praktisch waardeloze Pokémon zoals Rattata’s. Ook kun je gemakkelijk Pokémon ruilen door een codesysteem met drie plaatjes. Slim van Nintendo! Je kunt zowel online als offline met vrienden spelen. Daarbij vecht de tweede speler vooral mee. Ook kan speler twee helpen met vangen, maar verder wordt alles door speler één gedaan.

De hele game ziet er ook echt fantastisch uit. Hoewel ik geen Pokémon fanboy ben, heb ik de cartoons wel gezien en ook Pokémon Go gespeeld. Hierdoor herken ik enorm veel van wat er in Pokémon: Let’s Go, Eevee! gebeurd. Alles voelt lekker vertrouwd.

Controller

Die laagdrempeligheid beging al met de controller. Je hebt maar een halve toy-con nodig. Meer knoppen was overkill geweest voor deze titel. Overigens is dit wel even wennen. Het is de eerste titel waar je niet alleen met één Toy-Con speelt, maar deze ook nog rechtop moet houden. Leuk!

Daarnaast kun je de game ook met de Pokéball Plus controller spelen. Deze bracht Nintendo eerder al uit voor Pokémon Go spelers. Deze werkt dus ook met Pokémon: Let’s Go, Eevee!

Wij zijn redelijk laat met deze review. Dit kwam doordat we het niet voor elkaar kregen om Pokéballs te gooien. Bij navraag bleek dat de controllers een software update nodig hebben. Deze kun je in het instellingen menu starten. Heb jij ook dit probleem, doe even een update.

Integratie met Pokémon Go

Ken je het nog, Pokémon Go? Waarschijnlijk speel je het nog steeds. Hoewel het op het moment van schrijven nog niet werkt, zal het mogelijk worden om in Pokémon Go gevangen Pokémon, over te zetten naar Pokémon: Let’s Go, Eevee! Ook kun je dus de Pokéball controller van Nintendo in deze game gebruiken.

Conclusie: Pokémon: Let’s Go, Eevee!

Ik ga er voorzichtig vanuit dat het gros van de Pokémon: Let’s Go, Eevee! reviews op internet zijn geschreven door fanboys van de serie. En geef ze eens ongelijk. Ik ben dat niet, maar dit is de eerste Pokémon game die me toch wist te trekken. Waar ik toch wel heel veel plezier al aan heb beleefd. Voor fans en niet fans gewoon een hele leuke game. Het enige minpunt is dat de game niet in het Nederlands gespeeld kan worden.

Pokemon Eevee kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer toegankelijke Pokémon game
  • Ziet er enorm goed uit
  • Fijne gameplay
  • Binnenkort integratie met Pokémon Go

THE BAD

  • Niet speelbaar in het Nederlands
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram