Review: Nerf Laser Ops Pro Alphapoint (lasergamen voor thuis)

Nerf Laser Ops Pro Alphapoint kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Thuis lasergamen, dat was al een wens van mij als tiener. Met Nerf is dit nu eindelijk betaalbaar geworden. Met de Nerf Laser Ops Pro Alphapoint 2-pack haal je bovendien een sterke startersset in huis.

Unboxing

In de verpakking van de Nerf Laser Ops Pro Alphapoint vinden we twee guns en twee polsbanden. Daarmee kunnen we onze smartphones op de arm dragen. Slim. Batterijen moet je zelf even regelen.

Design

Qua design zien we meer detail in deze Nerf Laser Ops Pro Alphapoint dan we in afgelopen generaties Nerf guns hebben gezien. Ze hebben namelijk de moeite genomen om beide kanten van verf te voorzien. Ja, dit ziet er veel meer premium uit. Top!

Hasbro vult het ontwerp aan met zowel licht als geluid. Meerkleurige verlichting bovenop de gun markeert de kleur van het team. Groene LED’s achterop laten je weten wanneer het tijd is om je virtuele munitie te herladen. En geluiden laten je weten dat je daadwerkelijk schiet.

Multiplayer

Met de Nerf Laser Ops Pro Alphapoint haal je een set van twee laserguns in huis. Daarmee kun je dus meteen een gevecht met een ander aan gaan. Leuk is dat je wel teams kunt vormen met meerdere Neft Laser Ops spelers door de kleur op de guns aan te passen. Je hebt een rood, blauw en paars team dat je kunt selecteren.

Gebruik je de polsbanden voor smartphones, kun je met de Nerf app de scores van de teams live bijhouden. Alle deelnemende smartphones kunnen worden gekoppeld in een mesh netwerk om live de scores te laten zien. En ja, deze banden zijn flexibel en sterk genoeg om kleine, maar ook hele grote smartphones vast te houden. Werkt echt prima.

Single player

Wat heel leuk is, is dat Nerf ook aan de eenzame spelers heeft gedacht. Wil je lekker knallen maar heb je geen vrienden om je heen om mee te knallen, is er een speciaal opzetstuk voor jouw gun. Hier plaats je jouw smartphone in en daarna kun je een VR gevecht aan gaan. Ze zitten echter niet bij deze starter pack, dus we kunnen je geen details vertellen.

Hitpoints

Hoewel de Alphapoint guns er fantastisch uitzien, heeft Nerf toch een beetje geprobeerd te besparen. Wanneer we de guns vergelijken met goedkopere professionele systemen, zien we dat er eigenlijk maar één hitpoint op de guns zit en wel boven de loop. Richt je een beetje omhoog, dan ben je moeilijk te raken. Voor jonge kinderen kan dit een uitdaging zijn. Is de line of sight wel goed, werkt het echt prima.

Buiten

Je kunt met deze laserguns ook buiten lasergamen. Dan moet je hem wel in een andere stand zetten. Let wel, we hebben dit niet in een zomerzonnetje geprobeerd. We weten dus niet wat de invloed van veel UV licht kan zijn op de werking van de guns. Dat proberen we van de zomer nog wel uit.

Conclusie: Nerf Laser Ops Pro Alphapoint

Opnieuw is Nerf met een serie guns gestart waar we zo ongeveer instant verliefd op zijn geworden. Oké, er mogen meer hitpoints op de guns komen te zitten. Dat zou het spel een stuk spannender en leuker maken. Maar met de app levert nerf wel een systeem op dat kan concurreren met commerciële lasergun systemen. Knap werk.

Nerf Laser Ops Pro Alphapoint kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Er is gedacht aan 'single player' lasergamen
  • Tot 3 teams
  • Scores bijhouden door middel van de app
  • Meerdere smartphones te koppelen
  • Handige smartphonehouder voor om de arm

THE BAD

  • Meer hitpoints zouden het spannender maken
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram