Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Motorola One met 4.5 sterren.

The Good
  • Erg net ontwerp
  • Meegeleverde backcover
  • Lekker vlot
  • Prima camera prestaties

Motorola One kopen
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Motorola heeft een zeer goede trackrecord als het gaat om Android versies die bijna kaal zijn. En daarmee enorm goed presteren. Met de Motorola One kiest Motorola voor Android One en gaat het echt voor de standaard.

Unboxing

In het doosje van de Motorola One vinden we (gelukkig) geen headset. Wel een lader en USB-C kabel. Daarnaast voorziet Motorola de Motorola One standaard van een transparante backcover. En dat vinden we gewoon een heel goede service.

Design

Qua design is de Motorola One behoorlijk high-end. Het toestel doet niet onder voor het gemiddelde vlaggenschip. Je krijgt glas voor en achter, maar het frame lijkt van plastic te zijn. Niet heel kwalijk, want dat kan een stootje hebben. Het toetsel is prima met één hand te bedienen.

Display

De Motorola One valt meteen op met haar display. Het toestel heeft een flinke inkeping wat natuurlijk de trend is dit jaar. Aan de onderkant blijf je echter een flink dikke rand houden. Maar dat is relatief normaal.

Specs en benchmarks

Android One is een enorme verlichting voor de Qualcomm Snapdragon 625 chipset. Met slechts 4GB aan werkgeheugen zet het toestel echt een vlotte gebruikerservaring neer. Deze chipset draait op acht 2.0GHz cores, wat stiekem ook al een fijne basis is. En dan krijg je nog 64GB aan opslagruimte. Ook kun je nog een microSD kaartje plaatsen.

De Motorola One is een dual-band Wi-Fi smartphone met bluetooth 5.0 aan boord. aptX ontbreekt, maar dat is niet vreemd in deze prijsklasse. Wel zien we ondersteuning voor NFC. Er zit zelfs nog een FM ontvanger in. Plaatsbepaling gaat op basis van GPS (VS), Glonass (RU), BDS (CN) en Galileo (EU).

Android One

Android One staat voor regelmatige updates, al lijken die voor ons test toestel nog niet beschikbaar. Test toestellen die we ontvangen zijn wel vaker uitgesloten van udpates. Toch is dit jammer omdat we nog naar Android 8.1 kijken terwijl de uitrol naar 9 al gestart zou zijn. Verder is het natuurlijk Android zonder fratsen.

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner ligt achterop het toestel. Een vrij normale plek die zeer comfortabel is. Leuk detail is dat Motorola haar logo op de sensor heeft gedrukt. Het ziet er gewoon enorm mooi uit. En de sensor is bloedsnel. Heerlijk!

Gezichtsherkenning

Opvallend detail is dat gezichtsherkenning ontbreekt op het toestel. Motorola One gebruikt de brede inkeping namelijk ook voor een dieptesensor.

Camera’s

Achterop de Motorola One krijg je een 13+2 megapixel camera. De 2 megapixel camera wordt ingezet om mooie, onscherpe achtergronden te maken. Met een lichtgevoeligheid van f/2.0 krijg je wat snel beeldruis, maar de scherpte blijft erg lang, erg goed. Dit levert best nette foto’s op.

De selfie camera moet het doen met 8 megapixels, wat toch ook erg netjes is. Qua scherpte zit het helemaal goed.

De videoprestaties zijn indrukwekkend voor deze prijsklasse. Op FullHD 30FPS krijg je echt een heel sterke elektronische beeldstabilisatie. Zet je de camera op eens statief, kun je ook heel mooie 4K 30FPS of FullHD 60FPS beelden schieten.

Accuduur

De Motorola One krijg een 3.000mAh accu mee. Voor de prijsklasse is dat best een dikke accu. Het toestel blijkt in de praktijk relatief zuinig. Een dikke dag gebruik is in de praktijk zeker mogelijk.

Conclusie: Motorola One

De Motorola One is de eerste Motorola met het Android One OS. We kennen Motorola al jaren als een merk dat een zo schoon mogelijke Android levert met een voor de prijs sterke camera. Dat zien we ook in deze Motorola One weer terug. De camera is echt dik in orde voor de prijsklasse.

Motorola One kopen
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.