Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Monopoly Gamer Mario Kart

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Veel oog voor detail
  • Spelregels zijn wat complex, maar zeer competitief
  • Zo'n anderhalf uur speelgenot

THE BAD

Vorig jaar bracht Hasbro ons de eerste Monopoly Gamer. Daarin speelden we met Super Mario de muntenrace en… we waren niet helemaal happy. Het voelde meer als Mario Kart en… dit jaar weet Hasbro zich te herpakken met precies dat. Monopoly Gamer Mario Kart is wel super leuk!

Unboxing

Monopoly Gamer Mario Kart komt met vier karts met de bekende karakters. We krijgen standaard Mario, Luigi, Princess en Toad. Ieder karakter komt met een eigen kaart met speciale powerups. Daarnaast krijg je straten kaarten, wedsrtijd kaarten, heel veel 1 muntjes, heel veel 5 muntjes, een paar munten met bananen, het speelbord, een gewone dobbelsteen en een actie dobbelsteen.

Vormgeving

Vorig jaar waren we al enorm te spreken over de vormgeving. ook nu zien het bord, de karakters en kaarten er weer top uit. Ook leuk is dat je alle beroemde banen van Mario Kart op het bord hebt staan. Stations zijn er niet, dus het bord is iets korter. Maar… alternatieven voor bijvoorbeeld het waterleidingbedrijf zijn er weer wel. Net als een soort kans kaart (een ster die een speciale actie start) en een versnellingsvak.

Spelregels

Gek genoeg gaat het bij Mario Kart niet om de munten, maar om de punten. En ja, punten kun je aan het einde weer kopen met munten. Maar punten verdien je hoofdzakelijk op het bord. Bijvoorbeeld door straten te kopen, maar ook door races te winnnen. Ieder karakter dat over start komt, start een nieuwe race. Deelnemen aan de race kost munten, maar winnaars krijgen hier flinke hoeveelheden met punten. Is iedere race gespeeld, dan zit het erop en is het punten tellen. Een potje Monopoly Gamer Mario Kart kost zo’n anderhalf uur wanneer iedereen op de hoogte is van de spelregels.

Overigens heeft Monopoly Gamer Mario Kart nog een leuke spelregel uit Mario Kart overgenomen. Zijn je munten op, ben je niet af of failliet, Je kunt simpelweg niet verliezen wat je niet hebt. Iedereen blijft dus lekker lang in het spel hangen. Top! In bovenstaande video praat ik je in meer detail bij over de spelregels.

Booster Packs

Wil je meer fun en variatie, kun je ook bij deze Monopoly Gamer Mario Kart, booster packs kopen. Deze bevatten tot zes extra karakters waaronder Yoshi, Bowser en Donkey Kong. Ook hier krijg je weer karakter kaarten bij met opties die alleen voor die karakters beschikbaar zijn. Ze passen het spel dus echt aan.

Conclusie: Monopoly Gamer Mario Kart

Vorig jaar wilden we van Monopoly Gamer houden, maar dat lukte niet echt. Het spel kwam voor ons gewoon niet goed uit de verf. Mario Kart leent zich duidelijk veel beter voor dit concept. En het mag gezegd worden. Deze uitvoering is gewoon top. Alles lijkt te kloppen.

Monopoly Gamer Mario Kart kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.